POLICIE ČR: Sestra zachránila svého bratra na přechodu pro chodce

POLICIE ČR: Sestra zachránila svého bratra na přechodu pro chodce

O tom, že má smysl dětem neustále připomínat pravidla správného počínání si v blízkosti přechodu pro chodce a na něm, svědčí také středeční událost z Husince.

Dopravní policisté byli včera ráno vysláni k dopravní nehodě do Husince. Mělo zde dojít ke sražení dítěte osobním vozidlem na přechodu pro chodce. Nezletilý chlapec byl z místa odvezen na ošetření do nemocnice. Vyšetřováním se však ukázalo, že ke střetu vozidla s dítětem vůbec nedošlo. Duchapřítomná sestra totiž svého mladšího bratra odstrčila z přechodu stranou, čímž střetu s vozidlem zabránila. Chlapec pak následně pádem na vozovku utrpěl drobné oděrky.

I když k dopravní nehodě nedošlo, řidička osobního vozidla Škoda Fabia se dopustila přestupku, jelikož ohrozila chodce na přechodu, za což jí dopravní policisté uložili blokovou pokutu.

Nejen v rámci celorepublikové akce Zebra se za tebe nerozhlédne, do které se tento týden zapojili policisté také na Prachaticku, je třeba dětem neustále vštěpovat zásady bezpečného přecházení vozovky a správného počínání si v blízkosti přechodu pro chodce. Jak je vidět z našeho případu v Husinci, prevence tohoto směru se určitě vyplácí.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře