RADNICE INFORMUJE: Vybrané nebytové prostory jsou k pronájmu o třicet procent levnější

RADNICE INFORMUJE: Vybrané nebytové prostory jsou k pronájmu o třicet procent levnější

O třicet procent nižší nájemné nabízí město Vimperk na vybrané nebytové prostory v atraktivních lokalitách v centru města. Jedná se například o místnosti v budově bývalého Domu služeb.

Pokud si chcete pronajmout atraktivní nebytové prostory v centru Vimperka, pak je nyní ten správný čas. V rámci vylepšení podnikatelského prostředí, schválila Rada města Vimperk o třicet procent nižší nájemné ve vybraných nemovitostech v atraktivní zóně v centru města.

„Snažíme se vytvořit kvalitní podmínky pro podnikání a nalákat do nevyužitých prostor šikovné lidi, kteří by tu chtěli něco prodávat, něco vyrábět nebo tu mít kancelář své firmy,“ jmenuje starostka Vimperka Jaroslava Martanová.

Snížené nájemné platí pro kanceláře, prodejny, sklady v ulici 1.máje, což je budova bývalého Domu služeb nebo budova č.p.144 naproti České poště a čp.3 na „malém náměstí U Jelena“  ve stejné ulici.

„V nabídce je i pronájem některých budov v bývalém areálu lesnického učiliště,“ uvádí Martin Kalous, vedoucí odboru hospodářského a bytového. Volné jsou i prostory v bývalé telekomunikační budově. Ceny za pronájem jsou různé, mimo centrum města výrazně nižší. Pohybují se od 200 do 1000 korun za metr čtvereční na jeden rok. „Vše závisí na atraktivitě a reprezentativnosti lokality nebo na poschodí, v které jsou nabízené prostory,“ doplňuje Martin Kalous.

Zájemci si nyní mohou pronajmout celkem 14 prostor určených k podnikání přímo ve městě a dalších 11 nemovitostí v areálu U Sloupů. Domy, které stojí v místě bývalých kasáren, jsou dokonce na prodej.

Více informací na webových stránkách radnice, kde je nabídka nemovitostí, které městský úřad nabízí ke koupi i k pronájmu.

Kontaktní osoba:

Martin Kalous, telefon: 388 402 257, 724 176 542

(tzrad)

Foto: archiv města

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře