RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hovězí vývar s omeletovými nudlemi
½ kg hovězího žebra, kořenová zelenina (2 menší mrkve, 1 petržel, ½ celeru), 1 malá kedlubna, pár růžiček květáku, koření (5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy), 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř
Omeletové nudle: 7,5 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 1,25 ml mléka, sůl, nasekaná petrželka, tuk na smažení.
Ze všech surovin vyšleháme hladké těstíčko, které lijeme na pánev s tukem a pečeme palačinky. Vychladlé krájíme na tenké proužky.
Žebra, cibuli, česnek a koření dáme do 2 l vody. Osolíme a vaříme 1,5 hodiny. Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme další ½ hodinu. Vývar slijeme, zeleninu nakrájíme na kostičky, maso obereme a nakrájíme, vše vložíme zpět do vývaru. Dochutíme solí, pepřem a zakvedláme žloutek. Už nevaříme. Do hotové polévky vkládáme při servírování omeletové nudle.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ