STRAKONICE: Měšťanský pivovar uvedl do prodeje novinku: dvanáctistupňový světlý ležák Klostermann

STRAKONICE: Měšťanský pivovar uvedl do prodeje novinku: dvanáctistupňový světlý ležák Klostermann

 

Dudák – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. slavnostně za přítomnosti čestných hostů uvedl do prodeje nový dvanáctistupňový světlý ležák, který byl uvařen u příležitosti 170. výročí narození Karla Klostermanna, spisovatele, jenž ve svých dílech ztvárnil život na Šumavě a v Pošumaví.

 „Jde o dalšího člena z rodiny Klostermannů, jehož receptura ctí historii a poctivost tradičního pivního řemesla“, řekl na adresu nového produktu sládek pivovaru Dušan Krankus.

Ve chvíli, kdy se vybíral kmotr nového ležáku, volba padla na šumavského patriota a muže, který Šumavou žije stejně jako jmenovec nového ležáku. Kmotrem světlému Klostermannu byl ředitel Národního parku Šumava Pavel Hubený. A co popřál novince do života? „Já ti přeji drahý příteli, ať v tomto výročním roce a nejmíň ještě dvacet let poté jsi nejprodávanějším pivem, ať Tě lidi chtějí, ať Tě pijí, dokonce i před hospodou, když kouří. Takže hodně štěstí!“

„Klostermann bude nabízen v půllitrovém balení lahví, ve 30l a 50l keg balení. K dostání bude primárně v podnikové prodejně strakonického pivovaru a dále u vybraných gastro provozoven, cílem je zaměřit se na síť prodejen. V letošním roce strakonický pivovar plánuje uvařit 250 hl světlého ležáku s výhledem, že bude průběžně nabízen samozřejmě celoročně a množství bude odvislé od poptávky“, sdělil obchodní ředitel Martin Man.

„Pivo je vařeno klasickým způsobem na dva rmuty. Následně týden kvasí v otevřených kvasných kádích na spilce, odkud putuje do vychlazených prostor ležáckého sklepa strakonického pivovaru. Zde odpočívá čtyřicet dnů. Světlý Klostermann s jednotkami hořkosti 25 IBU bude díky dominanci Žateckého poloraného červeňáku jemně hořký s příjemnou chmelovou vůní, kterou pivo získává přidáním tohoto chmele až v samém konci chmelovaru“, říká autor receptury, sládek Dušan Krankus.

Dudák – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. věří, že si nový pivní speciál najde cestu ke všem příznivcům pivního moku.

Text a foto: (tzst)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře