AKTUÁLNĚ: Senátor Karel Kratochvíle bude v zahraničí jednat o kvalitě potravin a...

AKTUÁLNĚ: Senátor Karel Kratochvíle bude v zahraničí jednat o kvalitě potravin a také o zemědělské politice

V polovině února bude senátor (Písecko, Strakonicko, Vimpersko – pozn. red.) Karel Kratochvíle jednat v Budapešti o dvojí kvalitě potravin a dalších tématech týkajících se jeho zemědělské specializace.

Stane se tak na dvoudenním jednání zemědělských výborů parlamentů zemí V4, které se bude konat 14. a 15. února v Maďarské metropoli a městě Visegrád. Dalšími tématy k jednání budou nekalé obchodní praktiky v potravinářském průmyslu, probíhající reforma společné zemědělské politiky a zapojení národních parlamentů do práce evropských institucí.

Problematikou společné zemědělské politiky se Karel Kratochvíle bude zabývat také na své další zahraniční pracovní cestě. Při ní se 20. února setká na půdě Evropského parlamentu s europoslancem Paolo de Castrem, zástupcem Výboru Evropského parlamentu pro zemědělství a rozvoj venkova, což je hlavní výbor EP zodpovědný za stanoviska k otázkám společné zemědělské politiky. Debatovat se bude o budoucí struktuře společné zemědělské politiky a rozpočtu na ni. Dále pak o roli zemědělských podniků v jednotlivých členských státech a s tím související nastavení spravedlivých podmínek.

Všechna setkání se zahraničními kolegy hodlá člen senátního Výboru pro hospodářství, zemědělství Kratochvíle zužitkovat ve prospěch českých zemědělců a spotřebitelů.

(jn)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře