METEOCENTRUM: Aktuální předpověď. Víkendové dny budou opět nejchladnější z celého týdne. To...

METEOCENTRUM: Aktuální předpověď. Víkendové dny budou opět nejchladnější z celého týdne. To nepotěší

 

Minulý víkend jsme si užili docela slušnou zimu (denní maxima kolem nuly) a velice podobně tomu bude i během tohoto víkendu.

V pátek projde přes Českou republiku studená fronta, ze kterou se na čásek řádně ochladí. Nejnižší teploty budeme bohužel zaznamenávat právě v oba víkendové dny a na různé procházky (například na vánoční trhy) bude tedy potřeba pořádně teplé oblečení. Teploty se totiž budou pohybovat mezi -2 a +3 °C.

Výhodou ale je, že při takovýchto teplotách prakticky nehrozí nepříjemný déšť. Budou-li se vyskytovat srážky, tak budou sněhové. Bát se však nemusíme ani sněhových vánic, neboť se většinou bude jednat o přeháňky nebo kratší občasné sněžení.

Konkrétněji: V sobotu čekáme nejprve oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami, které však odpoledne v Čechách vystřídá četnější sněžení (vyskytne se zhruba na 60 % území) spojené s podružnou studenou frontou. Neděle bude dokonce relativně slunečná (očekáváme oblačno až polojasno), ale při zvětšené oblačnosti se nějaká přeháňka opět objevit může. Více oblačnosti a srážek dorazí zase až večer na západ Čech.

METEOCENTRUM

Ilustrační foto: Romana SOUKUPOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře