METEOCENTRUM: Mikuláš letos neumrzne, zmoknout ale může. Podle předpovědi nám přinese mírné...

METEOCENTRUM: Mikuláš letos neumrzne, zmoknout ale může. Podle předpovědi nám přinese mírné oteplení

 

Nadcházející první vyloženě prosincový týden nás vrátí o něco málo zpět k podzimu, protože dosavadní ranní mrazy poleví a i denní teploty se od pondělí mírně zvýší.

Maxima v pondělí očekáváme mezi 0/4 °C a k tomu nás na přecházející frontě nemine občasný déšť, na horách resp. ve výškách už nad 500 m ještě i sněžení.

úterý chodí Mikuláš, a nemusí se tentokrát bát, že by mu hrozilo v českých zemích umrznutí. Dále se totiž oteplí, zejména v Čechách mohou teploty odpoledne vystoupit až na 6 °C, na Moravě asi bude o něco chladněji, ale i tak nad nulou. Bohužel se opět objeví déšť – sice půjde o slabé srážky, nicméně v prosinci to stačí na to, aby bylo mokro a celkově nevlídno. V Čechách by mělo pršet už ráno a dopoledne, na Moravě a ve Slezsku odpoledne. V Čechách tedy Mikulášů procesí vyloženě zmoknutí moc nehrozí, na východě to bude horší.

Středa a čtvrtek přinesou vyvrcholení oteplení – nebude se tedy jednak o nějaký zvláštní růst teplot, protože ve středu počítáme opět jen a maximy 2/6 °C a snad ve čtvrtek vystoupí na 4/8 °C. Pocitově lepší počasí bude zajištěno tím, že nečekáme žádné srážky a dokonce se může objevit i slunce. Větší šance na slunečné počasí je rozhodně v Čechách.

pátek očekáváme přechod studené fronty, která se postará o to, že další víkend bude mít zase už zimní charakter. Teploty v pátek budou záviset na tom, jak rychle fronta přejde, zde odhadujeme nyní ještě 2/6 °C, což se může změnit. Občasný déšť bude postupně přecházet ve sněžení. A víkend tak nabídne i denní teploty jen kolem nuly a občasné sněžení k tomu. Ještě to upřesníme, ale je velká šance, že i v Čechách se ve městech dočkáme sněhové pokrývky.

 

METEOCENTRUM

Ilustrační foto: pixabay

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře