RADNICE INFORMUJE: Podomní prodejci začali zvonit u dveří vimperských bytů

RADNICE INFORMUJE: Podomní prodejci začali zvonit u dveří vimperských bytů

Městská policie Vimperk řeší zvýšené množství případů podomních prodejců, kteří v těchto dnech nabízí alternativu v dodávkách elektrické energie. Podomní prodej je ve Vimperku zakázaný od roku 2013.

 

 

 

Městský úřad ve Vimperku varuje své občany před větším množstvím podomních prodejců, kteří se na přelomu února a března začali zvonit na vimperské byty a nabízet své pochybné zboží.

„Podle stížností nájemců bytů se nyní jedná hlavně o lidi, kteří se představují jako zástupci energetické společnosti a snaží se nájemníkům nabízet alternativní společnost, která jim bude zajišťovat dodávky elektrické energie,“ popisuje starostka Vimperka Jaroslava Martanová

Podomní prodej je ve Vimperku od roku 2013 zakázaný! Ve středu případ řešila v součinnosti Městská správa domů Vimperk, s.r.o. a Městská Policie Vimperk a nachytala podomního prodejce v ulici Luční na vimperském sídlišti Míru.

„Prodejce nejprve tvrdil, že je zástupce reklamní agentury, byl drzý a arogantní,“ říká Jiří Cais, místostarosta Vimperka.

Vimperští strážníci budou případ řešit jako přestupek. Výsledky šetření ohlásí správnímu orgánu. „Žádáme místní, aby jakékoliv podezření na podomní prodej nahlásili na lince 156,“ uvádí Peter Macorlík, vrchní strážník Městské Policie Vimperk.

Městský úřad Vimperk nabádá své občany k maximální obezřetnosti. Zároveň připomíná, že pokud již někdo smlouvu s touto společností uzavřel a chce jí zrušit, nechť to udělá písemně v co nejkratším možném termínu.

Formulář je na webových stránkách: http://www.eru.cz/cs/informacni-centrum.

„Zákazník může postupovat i tak, že zavolá svému stávajícímu dodavateli a oznámí mu, že byl uveden v omyl, podepsal smlouvu s jiným dodavatelem, ale o tuto změnu již nestojí. U nás může volat na bezplatnou zákaznickou linku 800 77 33 22 nebo info@eon.cz,“ uvádí Miroslav Točín ze společnosti E-ON.

Pavel PECHOUŠEK, pracovník propagace, Městský úřad Vimperk

Foto: kamera městského monitorovacího systému

mestska kamera

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře