NEBE NAD HLAVOU: Druhá polovina tohoto týdne konečně přinese převážně slunečné počasí....

NEBE NAD HLAVOU: Druhá polovina tohoto týdne konečně přinese převážně slunečné počasí. Těšme se

Druhá polovina příštího pracovního týdne konečně přinese převážně slunečné počasí a nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat až přes 20 °C.  Meteopress Online

 

Poslední zářijové dny nás oproti těm minulým potěší častějším sluníčkem, ale také s tímto obdobím souvisejícími ranními mlhami. Hlavně nás čekají příjemnější teploty, byť noci budou přirozeně spíše chladnější.

PŘEDPOVĚĎ
Oproti minulým dnům a zejména uplynulému týdnu bude počasí u nás teplejší a sušší s častějším slunečním svitem. Nicméně vzhledem k období je třeba čekat jednak chladnější noci a rána a také během noci či nad ránem vznik místních mlh a nebo také nízké oblačnosti, které by se měly během dopoledních hodin rozpouštět a převládat bude méně oblaků. Zejména v prvním dnu týdne bude oblačnosti více a objeví se místní přeháňky, což budou hlavní srážky celého týdne.

Nejnižší teploty budou klesat na 12 až 6°C, nižší budou hlavně na konci týdne a při celonočním vyjasnění, při mlze či nízké oblačnosti po většinu noci budou kolem 12°C. Nejvyšší teploty lze čekat převážně mezi 15 až 21°C, od poloviny týdne mezi 18 až 24°C.

SHRNUTÍ
Týden bude o poznání teplejší než uplynulý a obecně v ČR spadne mnohem méně srážek, vodní bilance bude tedy lehce záporná. Vláhu budou dotovat četné a silnější rosy nebo výskyt mlh. Průměrné teploty budou v rozmezí 9 až 14°C, naprší 3 až 15mm, ojediněle 20mm.

Týden 25.9. až 1.10.2017 bude:
> Teplotně slabě nadprůměrný > Srážkově průměrný až místy slabě podprůměrný

PROČ TAK BUDE?
Nad severní a hlavně severovýchodní Evropou se bude rozprostírat mohutná tlaková výše, která bude svým okrajem zasahovat do střední Evropy a ovlivňovat tamní počasí. Naše území se bude postupně nacházet v přílivu teplejšího vzduchu.

METEO AKTUALITY

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře