TIP NA RODINNÝ VÝLET: Tradiční pouť na Kratochvíli nabídne mj. divadlo, hudbu...

TIP NA RODINNÝ VÝLET: Tradiční pouť na Kratochvíli nabídne mj. divadlo, hudbu a také řemeslný jarmark

 

V neděli 10. září se na zámku Kratochvíle uskuteční tradiční pouť. Bude zahájena poutní mší ke svátku Narození Panny Marie v kostele Narození Panny Marie od 9.30 hodin.

Návštěvníci se v tento den mohou těšit na zajímavý celodenní program tvořený divadelními a hudebními vystoupeními, herními a tvořivými koutky i dalšími zajímavými překvapeními.

Program je připravován v rámci Dnů evropského dědictví. Při této příležitosti bude v zámecké zahradě uspořádán malý řemeslný jarmark.

Na Pouti na Kratochvíli zahraje divadlo PNUtí nejen pro děti pohádku A pak se to stalo. Divadelní představení doplní živá hudební vystoupení v zámecké zahradě. Jana Kubešová zahraje na harfu.

Děti i dospělí budou mít možnost zabavit se v herním koutku zahrady. K dispozici bude petanque, Člověče nezlob se, šachy nebo dáma, pexeso, ping pong a další…. Na protější straně zahrady budou připravené kuše, luky a šípy, sekery pro střelbu a hod na terč. Zpřístupněn k zábavě bude vodní příkop, kde si vyzkoušíte paddleboard a mezi jabloněmi bude natažena slackline pro odvážné provazochodce. Prohlédnete si pávy, labutě a ovečky, pohladíte si kozy, možná i králíka. Svézt se můžete na rikše, v kozím taxíku a také na kolotoči řezbáře Matěje. Vedle cukrárny Sloní bašta bude v zahradě jen pro tuto příležitost otevřena Čajírna, která nabídne několik druhů čajů, např. šum motýlích křídel, obočí dlouhého věku nebo mléčný nápoj sahlep. Jeden ze stánků nabídne i tradiční grilované klobásy…

Vstup do zahrady je 20 Kč, děti do 15 let zdarma.

Sobotní podvečer 16. září zpříjemní autorská čtení současných básníků v zámecké zahradě Kratochvíle v rámci již sedmého setkání českých a slovenských básníků Děkujeme za Vaše básně. Autorská čtení jsou spojena s prezentací vydaných sbírek přítomných autorů.

Na všechny uvedené události jste srdečně zváni, stejně tak jako na prohlídku historických interiérů zámku, které jsou otevřeny v září každý den mimo pondělí vždy od 9.00 do 16.30 (poslední prohlídka dne a zároveň poslední možný vstup do zámecké zahrady je v 15:30) a v říjnu o víkendech ve stejných časech jako v září.

Ještě do konce září v rámci prohlídky zámecké zahrady můžete navštívit zahradní pavilon Markéta, který je znovu otevřen po několikaletém restaurování. Pro první výstavu byla zvolena díla ilustrátora a scénografa Divadla bratří Formanů Matěje Formana. Výstava Matěj a Markéta. Setkání v prostoru proměnila zahradní domek na Kratochvíli v grafickou dílnu obrázků Matěje Formana. Obrázky doplňují fotografie Ireny Vodákové.

iŠUMAVA

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře