RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Plněné papriky s krupkami; klasika tentokrát ovšem tak...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Plněné papriky s krupkami; klasika tentokrát ovšem tak trochu jinak

 

Suroviny: 8 zelených a širokých paprik (4 velké), ½ kg mletého vepřového masa, 8 dkg krupek, sůl, pepř, lžička červené papriky, 2 lžíce omastku (olej, sádlo), rajská omáčka ze ¾ kg rajčat, 1 kysaná smetana, 1 lžíce hladké mouky, cibulový základ (omastek a 1 cibule)

Postup: Nejprve si nachystáme náplň. Krupky uvaříme a scedíme. Maso osolíme, opepříme a osmahneme na omastku. Do masa (i s výpekem) dáme krupky, papriku a promícháme. Papriky vydlabeme, naplníme směsí a dáme na cibulový základ. Přilijeme rajskou omáčku a dusíme asi ¾ hodiny. Do omáčky zamícháme kysanou smetanu, do které zakvedláme hladkou mouku. Necháme ještě asi 10 minut provařit. Dochutíme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře