PRO ŠUMAVSKO: Valná hromada schválila hlavní záměry spolku pro další období

PRO ŠUMAVSKO: Valná hromada schválila hlavní záměry spolku pro další období

V sídle firmy LIVA Předslavice, která buduje ve svém areálu Muzeum venkovského života, se uskutečnila valná hromada nově se tvořícího spolku PRO Šumavsko. Účastníci se seznámili s hodnocením dosavadních aktivit i se záměry na další období.

“Začínali jsme loni v první polovině listopadu, kdy jsme společně zasedli se zainteresovanými subjekty a dali dohromady naše cíle a hlavní důvody, proč spolek zakládáme. Ještě předtím jsme ale jednali a nastiňovali vize s podnikateli v cestovním ruchu,” připomněla předsedkyně spolku Ivana Vlková, která je starostkou obce Chlumany.

Letos už se spolek prostřednictvím jednoho ze zakládajících členů, prachatického hotelu Albatros, prezentoval na veletrhu cestovního ruchu v Drážďanech. Díky spolupráci s Informačním střediskem Prachatice se mohli zakládající členové spolku zúčastnit i  veletrhů REGION TOUR v Brně a HOLIDAY WORLD v Praze.

“V současnosti připravujeme zcela nové internetové stránky spolku, připravujeme propagační tiskoviny a máme sestavený plán akcí v regionu, při kterých chceme prezentovat naši činnost. Bude to například Chlumanský trh, Slavnosti solné Zlaté stezky v Prachaticích i slavnosti v Husinci, Volarech a Vimperku. Počítáme také s účastní na akcích v Bavorsku,” informovala Ivana Vlková.

Součástí valné hromady bylo také představení nových členů spolku: ubytovacího zařízení Srub Malenice, Penzionu U Svatého Jana v Kraselově a zemědělského podniku Ekochov Hoslovice, který se  zabývá agroturistikou. Mezi účastníky byli také zástupci zájemců o členství – Jízdárny Zámek Skalice v Bohumilicích a Skupiny historického šermu Berit z Vimperka. Přizvaní zástupci vimperské radnice na jednání nepřijeli.

(zj)

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře