TIP NA RODINNÝ VÝLET: Letošní Šumavské léto s párou vyvrcholí 12. srpna...

TIP NA RODINNÝ VÝLET: Letošní Šumavské léto s párou vyvrcholí 12. srpna v Kubově Huti setkáním věků

 

Železniční stanice Kubova Huť leží na trati mezi Vimperkem a Volary a má jedno významné železniční nej… Jedná se o nejvýše položenou železniční stanicí v České republice.

Leží ve výšce 995 metrů nad mořem. Ve směru z Vimperka musí vlaky překonat na 16 kilometrech převýšení 285 metrů, z druhé strany od Volar čeká na vlaky převýšení 235 metrů během 23 kilometrů jízdy. V letošním roce sem ještě po další tři víkendy zavítá parní vlak v rámci akce Šumavské léto s párou.

Očekávané Šumavské léto s párou odstartovalo v plném proudu o minulém víkendu, i následující tři po sobě jdoucí pátky a soboty budou patřit jízdám historického vlaku do těch nejhezčích míst, kam se dá vlakem na Šumavě dojet. Společně s vlakem se můžete při jízdách přenést do historie železnic i při pohledu na staniční personál Stifterova pošumavského železničního spolku, který vás bude i o nadcházejících jízdách vídat ve vlaku i stanicích.

Vrcholem bude setkání věků na Kubově Huti 12. srpna, kde budete moci spatřit dopravní prostředky, uniformy a kostýmy dávno patřící minulosti. Přijďte se na okamžik přenést do časů minulých a naposledy se rozloučit se Šumavským létem s párou, jaké jsme znali s přestávkami od roku 1991.

Text a foto: (fb) Správa železniční dopravní cesty, s.o. a Stifterův pošumavský železniční spolek

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře