LÉTO NA ŠUMAVĚ: České dráhy pokračují v oblíbeném projektu autobusových linek ČD...

LÉTO NA ŠUMAVĚ: České dráhy pokračují v oblíbeném projektu autobusových linek ČD Bus Šumava. Info zde

Šest autobusových linek nabízejí v letní sezóně České dráhy v rámci projektu ČD Bus Šumava. Autobusy do atraktivní části Šumavy jezdí po oba prázdninové měsíce většinou o sobotách a nedělích.

Od 1. července až do 31. srpna je v návaznosti na vlakové spoje možné cestovat až na Třístoličník nebo na Svatý Tomáš.

Spoje jsou propojené i se systémem Zelených autobusů Národního parku Šumava.

Jízdenky na spoje ČD Bus Šumava lze zakoupit v jakékoliv pokladně ČD či ve vlaku.

ČD Bus Šumava je navázán na vlaky ČD a jsou zajištěny vzájemné přestupní vazby.

 

LINKY:

– Linka Nové Údolí – Dreisessel/Třístoličník
je nejúspěšnější linkou loňského roku, proto bude v nabídce i letos. Autobusy budou nově navazovat na příjezdy Jižního expresu. Autobusy budou jezdit až do 10. září.

– Linka České Budějovice – Holašovice – Kleť
bude navazovat v Českých Budějovicích na vlakovém nádraží a umožní tak návštěvníkům za jeden den navštívit proslulé Holašovice i rozhlednu na Kleti.

– Linka Vyšší Brod – Waldschenke
která byť bude obsluhována pouze dva dny, nabídne svým návštěvníkům návštěvu nejjižnějšího místa České republiky a příhraniční rozhlednu Sternstein.

– Linka Strakonice – Kvilda – Lenora
navazuje na systém tzv. Zelených autobusů Národního parku Šumava. Z ČD autobusů lze na Kvildě přestoupit do spojů ve směru na Horskou Kvildu, Srní, Prášily, Železnou Rudu a hlavně na Bučinu, kde je možnost dalších vazeb směrem do Bavorska.

– Linka Lipno nad Vltavou – Svatý Tomáš
autobusy dovezou zájemce do obtížně dostupné oblasti na pravém břehu lipenské nádrže. Autobusy budou navázány v železniční stanici Lipno nad Vltavou na vlaky od Vyššího Brodu a s možností rychlého spojení do Českých Budějovic a Lince. Zastávka Svatý Tomás je východiskem pro výlety na zříceninu hradu Vítkův Kámen a na Schwarzenberský kanál u Ježové.

– Linka Černá v Pošumaví – Lipno nad Vltavou
nabídne návaznost mezi Lipnem nad Vltavou a vlaky ČD v Černé v Pošumaví. Obslouží i další turistickou destinaci ve Frymburku, kde je možnost použít přívoz do Frýdavy. V Černé v Pošumaví bude zajištěna návaznost na vlaky ve směru Nová Pec a Nové Údolí s možností přestupů na autobusy do Bavorska či na autobusy Národního parku Šumava. Linka bude v provozu od středy do neděle denně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře