RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Nadívané jarní kuřátko
1 kuřátko, sůl, máslo
Nádivka: 20 dkg kuřecích jater, 2 vetší vejce, 3 žemle, 1 lžíce másla, smetana na namočení žemlí (nebo plnotučné mléko), sůl, muškátový květ, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce spařených nasekaných mladých kopřiv
Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do smetany. Lehce vymačkáme a utřeme je s kořením, solí, rozpuštěným máslem, žloutky, nakrájenými játry, petrželkou a kopřivami. Do směsi vmícháme sníh z bílků.
Kuřátko omyjeme, osolíme a naplníme nádivkou. Po naplnění sešijeme režnou nití. Kuřátko dáme na pekáč s máslem a trocho vody a pečeme při 180 °C do zlaté barvy. Po upečení porcujeme i s nádivkou.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře