DAVID MARTINEK: Pobaví mě, když si vyslechnu české šulíny, kteří debatují o...

DAVID MARTINEK: Pobaví mě, když si vyslechnu české šulíny, kteří debatují o tom, že potřebují u vilky heliport

No vida. Už o tomhle průšvihu píše i Bakala News, takže dobře. Češi, proletariát Evropy.

david-martinekPředpokládám, že o mzdách lidí v Česku se začne konečně věcně debatovat a velmi rychle se to začne měnit. Padesát hrubého za běžnou práci je v dnešních podmínkách minimum. A podmínka pro další normální a běžný provoz téhle společnosti. To není nic, to není na žádné vyskakování. To je prostě nízký standard.

Dnešní realita je ale ještě mnohem mnohem horší, než popisuje tenhle článek. Ten si všímá podmínek kolem Prahy. Tady na severu Moravy lidé dělají za 12-15 tisíc. Musí. Je to nechutné. A zvlášť cynické, když člověk ví, jaké peníze ze země odtékají každý rok.. na účty globálních firem, bonusy managementů, daňové optimalizace v podmínkách daňových rájů, nákupy luxusních sídel pro majitele a odvody pro tuhle globální šlechtu.

Vždycky mě pobaví, když si občas vyslechnu i ty místní české šulíny, pardon, kteří vážně debatují o tom, že potřebují na dvorku u vilky heliport a přitom jim to nepřijde divné, že jejich lidé dělají za osmnáct hrubého.
Pak není divu, že lidé mluví o věšení na kandelábry.

Nejsem žádný sociál. Prostě jenom vím a vidím firmy, které prosperují a umí. Které mají setříděný systém, konstrukci, vývoj, perfektní management, mají skvělé produkty a získávají jeden trh za druhým. Tam se na ožebračování a obehrávání lidí nehraje. To se dělá ve špatně řízených firmách.

Cesty jsou dvě. Odcházet z těchto firem a nedělat pro ně. Druhá: ze zákona určit taxy za práci. Zdanit globální koncerny. ČSSD jde pochopitelně správným směrem. A to jen začátek.

Samozřejmě. Četl jsem spoustu povyku o tom, jak nás tyhle koncerny opustí a bla bla. Musím se zasmát. Podle mě jen suše přehodí pár čísel v databázi, pokrčí rameny a jede se dál. Ten podstav je žinantní pro všechny.

(fb) David MARTINEK

 

V reakci na článek:

Češi prozřeli: Všichni jsme chudí

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře