RADNICE INFORMUJE: Městská policie stále hledá druhého asistenta prevence kriminality. Přihlásíte se?

RADNICE INFORMUJE: Městská policie stále hledá druhého asistenta prevence kriminality. Přihlásíte se?

Ani po dvou výběrových řízeních se zatím ve Vimperku nepodařilo obsadit druhé místo asistenta prevence kriminality. Celkem se o tuto práci ucházelo již sedm lidí.

„Se zájemci jsme se vždy setkali ještě před samotným pohovorem, abychom jim vysvětlili, co tohle místo obnáší. Ve výsledku se však jejich a naše představy rozcházely a žádný kandidát zcela nevyhověl požadavkům,“ říká Peter Macorlík, vrchní strážník Městské policie Vimperk.

Karel Ferenc vykonává práci asistenta prevence kriminality již čtvrtým rokem a letos uzavřel s městem pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Od léta 2016 mu však chybí „parťák“, neboť Josef Bledý kvůli stěhování za prací do Německa své působení u Městské policie ukončil. Je to právě Karel Ferenc, který místu APK nasadil ve Vimperku docela vysokou laťku. „Hledáme někoho, kdo by byl jako Karel,“ přiznává vrchní strážník. „Člověk schopný dobře komunikovat, empatický, důsledný a také přemýšlivý, aby dokázal některé situace sám vyřešit. Prostě takový, kterého jen tak něco nevyvede z míry, umí se ovládat, je nekonfliktní a přitom má přirozenou autoritu i mezi místními Romy.“

Na místo asistenta se mohou hlásit muži i ženy, věk nerozhoduje, ale fyzická kondice uchazeče by měla být dobrá. Samozřejmostí je čistý trestní rejstřík, dokončené základní vzdělání, výhodou znalost prostředí. Pracovní doba je osmihodinová a pracuje se především ve dne. Asistenti provádějí pochůzkovou činnost, čekají je občasné výjezdy s hlídkou městské policie a pomáhají řešit situace v terénu. Fungují například také jako prostředníci mezi veřejnou správou a místními Romy.  Máte-li zájem o tuto pracovní pozici, kontaktujte Městskou policii Vimperk.

Irena MALOTOVÁ, PR a propagace města

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře