RADNICE INFORMUJE: Výtahem bude vybavena vimperská poliklinika a v budoucnu i místní...

RADNICE INFORMUJE: Výtahem bude vybavena vimperská poliklinika a v budoucnu i místní radnice

Zdravotní středisko v ulici Nad Stadionem ve Vimperku by letos mělo být vybaveno výtahem, který zajistí bezbariérový přístup do tohoto dvoupodlažního objektu. Město vypsalo opakovaně veřejnou zakázku malého rozsahu.

Projekt byl připravený k realizaci již v loňském roce. „V prvním zadávacím řízení jsme však obdrželi pouze jednu nabídku, která se navíc jevila jako cenově nevýhodná. Proto jsme zakázku vypsali podruhé,“ vysvětluje Michal Janče z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. Šachta pro výtah bude přizděna k objektu polikliniky ze severní strany od lékárny. Předpokládané výdaje na realizaci činí 1,3 milionu korun.

Na lepší časy se blýská rovněž klientům městského úřadu. „Máme hotovu studii na instalaci výtahu v objektu radnice ve Steinbrenerově ulici čp. 6. V současné době se jedná s projektantem o dalším stupni projektu a zajištění stavebního povolení,“ říká Michal Janče. Výtah souvisí s plánovanou modernizací celého třetího patra na reprezentativní prostory. Nachází se zde již opravená obřadní síň. Výtahová šachta bude vedena vnitřkem budovy. „V současnosti vyráběné hydraulické výtahy svým technickým provedením nenarušují vzhled historických objektů a tím pádem ani ráz městské památkové zóny, ve které se hlavní budova radnice nachází,“ dodává Michal Janče.

Irena MALOTOVÁ, PR a propagace města

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

hvězda program

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře