Domů Archiv: KUCHYNĚ RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Lucie dnes pro vás uvařila pikantní zelnici podle...
RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Lucie dnes pro vás uvařila pikantní zelnici podle receptu z Volyně
Suroviny:
2 l vody
1/2 hlávky zelí
2 brambory
2 nožičky pikantní klobásy
10 dkg uzeného špeku nebo slaniny
sádlo
1 cibule
snítka rozmarýnu (trošku dáme stranou na ozdobu)
2 lžíce hladké mouky
1 dcl mléka
3 lžíce octa
sladká paprika, sůl, pepř
Slaninu nakrájíme na kostičky,necháme rozpustit,přidáme 2 lžíce sádla, cibuli a nakrájené zelí. Osolíme a chvilku osmažíme. Zaprášíme paprikou a zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, sůl, pepř, rozmarýn a vaříme do změknutí. V mléce rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou pikantní klobásu a provaříme. Dochutíme octem (kdo chce zelnici jemnou, nemusí) a solí.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře