ŠUMAVSKÉ NOVINY: Hroší kůže některých vedoucích úředníků radnice ve Vimperku je obdivuhodná

ŠUMAVSKÉ NOVINY: Hroší kůže některých vedoucích úředníků radnice ve Vimperku je obdivuhodná

“Černé stavby” rodinných domů na pozemku města Vimperk na Homolce, provoz zpočátku “černé” skládky nebezpečného odpadu (plastů), dokonce zaměstnávající dva rodinné příbuzné dvou vedoucích odborů městského úřadu.

Necitlivá a nevkusná přestavba vchodu (samozřejmě bez povolení) do památkově chráněného objektu vily, kde sídlí vimperská pobočka České pošty – po veřejné kritice obdivuhodně rychle dodatečně schválená odborem památkové péče MÚ Vimperk.

Laxní (spíše žádný) přístup města k vyžadovaní a kontrole dodržování ustanovení vlastní vyhlášky o veřejném pořádku.

Letité přehlížení nebezpečného, nehygienického (hluk, prašnost, zápach) bezohledného a předimenzovaného provozu motorových vozidel v historickém centru města.

A v neposlední řadě  povolení hrubého a necitlivého stavebního zásahu do městské památkové zóny u významné a unikátní dělostřelecké bašty Haselburg nedaleko zámku.

I člověk nebydlící ve Vimperku se musí zákonitě ptát, zda vedení radnice bylo zvoleno k tomu, aby sloužilo veřejnému zájmu většiny obyvatel města anebo vybrané skupince podnikatelů, kamarádů či některým prominentním stavitelům.

 

ŠUMAVSKÉ NOVINY na svém FB profilu v reakci na nedávnou reportáž České televize o novostavbách u historické dělostřelecké bašty Haselburg ve Vimperku

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře