STRAKONICE: Nové vlakové nádraží má své mouchy, radnice doporučuje, jak se zachovat...

STRAKONICE: Nové vlakové nádraží má své mouchy, radnice doporučuje, jak se zachovat v nesnázích

Na základě několika upozornění občanů na absenci sjezdů na nově vybudovaném nádraží Strakonice, starosta města Břetislav Hrdlička kontaktoval Správu železniční dopravní cesty (SŽDC). V případě, že dojde k poruše výtahů, které zde slouží k překonání schodišť – výškového rozdílu mezi nástupišti, pomůže svými zaměstnanci SŽDC.

Starosta města Břetislav Hrdlička jednal se zástupci SŽDC o problematice výpadků a poruch výtahů na nádraží. Vzhledem k tomu, že projekt byl navržen zcela bez sjezdů umožňujících překonání schodiště mezi nástupišti v případě, že výtahy nefungují, cestující s kočárky, koly či hendikepovaní se ocitnou v problémech.

V tuto chvíli již SŽDC nemůže, jednak díky dotačním titulům použitým na výstavbu nového přepravního prostoru nádraží, ale i z hlediska technického provedení, zpětně sjezdy vybudovat. Cestující tedy musí požádat o pomoc pracovníky SŽDC. Ti jsou s problémem seznámeni a ochotně s transportem kola, kočárku nebo vozíku z a do schodů pomohou.

Ze zákona každý provozovatel zařízení přístupného veřejnosti je povinen zabezpečit náhradní vstup do tohoto zařízení, jestliže výtah není v provozu a je v takovém zařízení výškový rozdíl. Proto se tedy obracejte na pomoc právě na zaměstnance Správy dopravní železniční cesty, které v prostoru nádraží vyhledáte. Nebo požadujte pomoc při zakoupení cestovního lístku u výdejového okénka.

Pokud by ujednání nefungovalo, sdělte tuto skutečnost vedení města, které realizuje další jednání v této problematice.

Text a foto: Markéta BUČOKOVÁ, PR radnice Strakonice

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře