INFOSERVIS: Plánovaná výluka vysílače Kleť omezí ve středu 10. srpna vysílání rozhlasu...

INFOSERVIS: Plánovaná výluka vysílače Kleť omezí ve středu 10. srpna vysílání rozhlasu a televize

Na středu 10. srpna je z důvodu pravidelné údržby naplánována výluka vysílače Kleť. Ta postihne i rozhlasovou frekvenci 106,4 MHz, na které vysílá Český rozhlas České Budějovice.
Středeční výluka se dotkne i dalších rozhlasových a televizních stanic šířených z vysílače Kleť společnosti České Radiokomunikace.

 

V čase mezi 10. a 11. hodinou se vysílání Českého rozhlasu České Budějovice na frekvenci 106,4 MHz zcela odmlčí. V tuto dobu mohou posluchači náš program přijímat pouze prostřednictví internetu a v digitálním rozhlasovém multiplexu DAB.

Mezi 11. a 15. hodinou pak bude vysílání na frekvenci 106,4 MHz šířeno se sníženým výkonem, což se projeví dočasným zhoršením kvality příjmu Českého rozhlasu České Budějovice na odlehlejších místech Jihočeského kraje.

Výluka se nedotkne vysílačů na kmitočtech 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko.

Český rozhlas České Budějovice výluce uzpůsobí své vysílací schéma. Po 10. hodině zahájíme oblíbený hudební pořad Písničky pro radost hodinovým proudem s dechovkou vybranou hudebním redaktorem Zdeňkem Voráčem. Gratulace pro posluchače začneme vysílat až po 11. hodině, kdy už by měl být v provozu náhradní vysílač s omezeným výkonem.

Hudební redakce přijímá gratulace do pořadu Písničky pro radost jen pro adresáty, kteří se nacházejí v předpokládaném dosahu signálu náhradního vysílače nebo vysílačů na dalších frekvencích. Již objednané gratulace lze přesunout na jiný termín na telefonním čísle 386 797 251.

Posluchači, kterých se výluka frekvence 106,4 MHz dotkne a při zapnutí rozhlasového přijímače uslyší jen šum, mohu bez omezení poslouchat vysílání Českého rozhlasu České Budějovice na webu budejovice.rozhlas.cz, v digitálním rozhlasovém multiplexu DAB nebo prostřednictvím aplikace iRadio v mobilních telefonech.

ČESKÝ ROZHLAS, České Budějovice

Foto: archiv redakce Za krásnější Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře