ZA JELENY NA ŠUMAVU: Je možné je pozorovat zatím v jediné...

ZA JELENY NA ŠUMAVU: Je možné je pozorovat zatím v jediné obůrce ze tří, na Srní

Je to krásný pohled na tak majestátní zvíře, jako je jelen. Zvlášť pokud má ještě paroží. A v Národním parku Šumava jsou opravdu krásní jeleni, protože u nás mají šanci dospět v “mnohoteráky”. Je možné je pozorovat zatím v jediné obůrce ze tří, na Srní. Pro pozorování si mohou návštěvníci vybrat časy mezi 12.00 a 15.30 hodinou, a to v úterý, ve čtvrtek a v sobotu (mimo svátky). Sraz je vždy před Hotelem Vydra a skupina se k pozorovací obůrce dostane po 1,5 km chůze. Jelikož je o akci velký zájem a některé termíny jsou již obsazeny, je nutná rezervace na tel č. 731 530 235, nebo e-mailem: jiri.kec@npsumava.cz. Přednášející z IS Rokyta, které je koordinátorem akce, uskutečnili v loňské zimní sezóně 45 pozorování a provedli celkem 1 050 osob.
Druhé pozorovací místo je srub U Herciána (Jelení Vrchy). Sem zatím jelení zvěř chodí nepravidelně a pro veřejnost se toto pozorovací místo otevře pravděpodobně až na začátku února. Zkuste se na konci ledna zeptat buď na telefonu 388 335 014 či na adrese isstozec@npsumava.cz.
No a na třetím pozorovacím místě Zahrádky na Borovoladsku bohužel zatím není co pozorovat. Takže jedině Beranky na Srní.
Na všechna pozorování doporučujeme vzít si teplé oblečení i obutí. Vstupné je 20,- Kč a děti do 150 cm výšky mají vstup zdarma. Akce není určena pro psy.

(tznpš)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře