ZDENĚK ŽENÍŠEK: Nebudu hledat jiného řečníka ani spíkra, protože se zcela jistě...

ZDENĚK ŽENÍŠEK: Nebudu hledat jiného řečníka ani spíkra, protože se zcela jistě nezavděčím všem

Tajemník Městského úřadu ve Vimperku Zdeněk Ženíšek reaguje na Glosu redakce Za krásnější Vimperk týkající se obsahu a formy hlášení městského rozhlasu. Text jeho vyjádření zveřejňujeme v plném znění bez redakční úpravy:

zdeněk ženíšek (2)Vzhledem k tomu, že odpovídám za provoz městského rozhlasu, cítím jako povinnost objasnit některé skutečnosti týkající se jeho používání.

Přiznám se, že mně nikdy nenapadlo, že jeho provozování způsobí ojedinělé, někdy až naprosto vulgární a sprosté reakce některých jedinců. Na druhé straně je zde i skupina občanů, kterých je většina, která vysílání chválí, využívá a nevadí jim. Nejsme jediní v ČR co hlásí a dělali jsme si průzkum v jihočeském kraji kdo městský rozhlas používá a jsou zde i stejně velká města jako Vimperk, např. Bechyně, kde jej využívají léta a dokonce hlásí např. i oznámení ztráty psa či kočky.

Městský rozhlas byl pořízen z velké  části dotačních peněz z důvodu varovného  hlášení neočekávaných a krizových událostí (např. povodně) a dále pro informování občanů v rozličných záležitostech. O způsobu jeho užívání rozhodla rada města, která stanovila pravidla pro jeho používání, pravidla jsou zveřejněna na webových stránkách města.

Za provoz městského rozhlasu odpovídají pracovníci kanceláře starostky, kteří se samozřejmě snaží korigovat žádosti žadatelů o vyhlášení, jednak jejich samotný obsah, co má být vyhlášeno a jednak i četnost hlášení. Ze strany žadatelů jsou nám předkládány někdy různé až nevhodné žádosti o zveřejnění textu zprávy a samozřejmě, že se ne vždy může povést hlášení nastavit tak, aby bylo úplně vhodné, zde musím objektivně uznat, že úprava hlášení přednášek ve vimperském kostele se moc nepovedla.

Zaměstnanci, kteří hlášení namlouvají musí hovořit pomalu, zřetelně, aby hlášení byla srozumitelná což znamená jistou „prkennost“ a zkreslenost hlasu. Dovedu si představit, že co občan to názor na to, že by se mělo hlásit to a to, tak a tak, že by mohl hlásit někdo jiný kdo má jinou barvu hlasu, silnější či veselejší projev, prostě jak se říká někomu se líbí holky někomu vdolky. Chci sdělit, že nebudu hledat jiného řečníka ani spíkra, protože se zcela jistě nezavděčím všem a jiné zaměstnance nemám a jiné kvůli tomu zaměstnávat nebudu.

Znovu podotýkám, že vyžívání městského rozhlasu je rozhodnutím rady města, která má možnost kdykoliv přijmout jakékoliv změny v jeho využívání, které já i příslušný odpovědný odbor budeme respektovat.

(red)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře