SNK-ED VIMPERK: Chceme za Vás řešit problémy ve prospěch Vás a společně...

SNK-ED VIMPERK: Chceme za Vás řešit problémy ve prospěch Vás a společně s Vámi

Vážení spoluobčané Vimperka a přilehlých osad, s koncem starého a počátkem nového roku Vás chceme oslovit, tak jak jsme se slibovali v předvolební kampani. Vzhledem k tomu, že konec roku a první dvě zasedání zastupitelstva byla v listopadu a v prosinci, chceme realizovat pravidelné setkání s občany začátkem tohoto roku. V osadách, kde proběhly i neproběhly předvolební mítinky, se uskuteční v prvním čtvrtletí tohoto roku setkání s občany, abychom si mohli povídat o záměrech města na tento rok, i jaký je výhled. Ve Vimperku budou pravidelná setkání se starostkou, kolegy ze zastupitelstva z našeho uskupení i s ostatními našimi spolukandidáty druhý čtvrtek v měsíci v restauraci Lotte vždy od 17 hodin.

A nyní krátce k zhodnocení dění ve městě:
Jsme rádi, že s počátkem nového roku přebírá správu vimperského zámku Ministerstvo kultury, které je garantem v tom, že by mělo mít zájem o financování a opravu národní kulturní památky, tj. vimperského zámku. Od nového roku nastupuje do funkce nový kastelán a již v tomto roce podle vyjádření ředitele Národního památkového ústavu by mělo dojít k restaurování a zpřístupnění renesančního sálu v dolní části zámku. Tak se máme na co těšit.

Jistě jste zároveň zaznamenali skutečnost, že zastupitelstvo, které je složeno z našich koaličních partnerů, ale i z našich politických konkurentů, schválilo pozitivní věci ve prospěch Vás občanů, tj. nenavýšení ceny za komunální odpad, za teplo ani za odběr vody. A z čeho máme opravdu radost je, že na základě připomínky a požadavku občanů se bude v zimním období odpad v osadách vyvážet každý týden. Zároveň Vám můžeme slíbit, že od nového roku začneme naplňovat některé záměry z našeho volebního programu tak, aby si občané nemuseli myslet o zastupitelné demokracii, že je pro „kočku“. V následujícím roce je již jisté, že začne kompletní rekonstrukce základní školy Smetanova, která bude stát 30 mil. Kč, což je v souladu s naším volebním programem.

Jistě jste si v posledních vimperských novinách všimli splnění našeho závazku vůči voličům, že jsme kompletně zveřejnili financování naší volební kampaně a na naši výzvu ji zveřejnila většina stran a hnutí, které v letošních volbách kandidovaly. Bohužel, některé strany a hnutí se k transparentnosti nepřidaly, ale nemáme jakoukoliv možnost, jak je k transparentnosti přimět. Zároveň chceme upozornit na skutečnost, že jsme ve volebním programu slíbili, že snížíme nájmy pro podnikatelské subjekty ve Vimperku, tato část bude projednána v radě města v měsíci lednu 2015.

V roce 2015 bude dokončena oprava a generální reinstalace nového zařízení na hlavní vodárně Brloh, která by po těchto opravách měla fungovat bez problémů minimálně dalších 20-25 let.

V roce 2015 plánujeme dokončení a předání k užívání hasičské zbrojnice ve Výškovicích. Pro realizaci sportovního zázemí na Lipce byla zadána již na konci roku 2014 projektová dokumentace pro vybudování plochy pro rekreaci a sport včetně opravy vodní nádrže. Důležité pro její realizaci je zahrnutí této plochy do územního plánu tak, aby mohla být provedena její realizace.

O dalších krocích a investicích Vás budeme informovat průběžně jak na webových stránkách Vimperku, tak na stránkách vimperských novin i prostřednictvím ostatních médií.

Přejeme všem našim podporovatelům, všem občanům Vimperku, osad a okolí příjemný a šťastný nový rok 2015 s tím, že chceme za Vás řešit všechny problémy ve prospěch Vás a ve spolupráci s Vámi. Všem přejeme hodně zdraví, štěstí a mnoho osobních a pracovních úspěchů.

za ED-SNK všichni kandidáti

http://vimperk-snked.cz/

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře