OHLÉDNUTÍ: Události uplynulého týdne, jak je viděl a okomentoval spolupracovník redakce

OHLÉDNUTÍ: Události uplynulého týdne, jak je viděl a okomentoval spolupracovník redakce

 

 

Jak protéká Volyňka městem, odnáší s sebou s každou vlnkou události okamžiku. Zkusil jsem pochytat ve vlnách zprávy z Vimperku minulého týdne. Pochytat a pochopit. To, co mne jako první napadlo, jsem dal do komentáře.

 

 

Pondělí 29. února:  vimperk.eu – Ples, tekutý chléb a šťouchance – Měl jsem možnost se poprvé zúčastnit plesu města, který se konal v Hotelu Zlatá Hvězda. Mám z něho dobrý pocit. Bylo o nás o hosty velmi dobře postaráno, jídla hojně, muzika dobrá. Přesto byly dvě věci, které celkový dojem přece jenom trochu pokazily. Točený pěnivý mok, jinak také nazvaný tekutý chléb, byl chutí někde jinde, než by odpovídalo značce pod kterou se skrýval. Nevím, ale pil jsem nedávno na oslavě padesátin tutéž značku, která byla točena na plese, ale chuť to mělo naprosto jinou. Opatrně jsem se ptal i svých známých, kteří ples navštívili a moji domněnku o kvalitě piva mně bohužel potvrdili. Za jakou cenu bylo prodáváno, nechávám stranou. Do toho panu majiteli mluvit nesmím. Druhá věc byl přeplněný parket. Při tanci si člověk připadal jako v té říkance otloukej se píšťaličko. Rána do kotníku, šťouchanec do ledvin, ruka druhého tančícího páru nebezpečně blízko vašeho obličeje. Ráno pak doma počítání modřin. Přesto panu majiteli patří pochvala. Personál má tedy vycvičený dobře. Karel Beránek

Komentář: Hmmm. Mám se smát, nebo plakat? Hledám smysl ukrytých slov mezi řádky. Proč Karel Beránek nezmíní jméno majitele, kterým je Zdeněk Kutil? Nevím, jaká panuje mezi lidmi v zastupitelstvu nálada, kdo se s kým baví a nebaví, sleduji jen články a zprávy v novinách. K. Beránek byl ten, co „zradil“ a z kontrolního výboru pod vedením právě Z. Kutila odstoupil ještě dříve, než byl kontrolní výbor odvolán. To mu také Kutil vyčetl. Nyní se pouští do kritiky městského plesu, mimochodem skvěle napsané kritiky – kdy hodnotí jak plusy, tak mínusy, který byl uskutečněn právě v Kutilově hotelu. Vimperk je malé pískoviště, kde se malé děti tahají o bábovičky a lopatičku.

 

Středa 2. března: Aktuality Městského úřadu Vimperk – VAROVÁNÍ SDRUŽENÍ OBRANY SPOTŘEBITELŮ MORAVY A SLEZSKA, Z.S. – LÁKAVÁ NABÍDKA PRÁCE Z DOMOVA – Na Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z. s. se obrátila seniorka, budeme jí říkat paní Hana. Paní Hana hledala pro sebe nové možnosti uplatnění a také nějaký ten přivýdělek k malému důchodu. Zareagovala na jednu z nepřeberných lukrativních nabídek práce z domova. Firma nabízela jednoduché, nenáročné práce administrativního charakteru – konkrétně kompletaci, balení a adresování reklamních prospektů za až 18 tisíc korun měsíčně. Paní Hana odpověděla a záhy byla vyzvána, aby na účet společnosti zaslala tzv. „návratnou“ zálohu ve výši 900,- Kč. Místo slíbené práce ale obdržela smlouvu o zprostředkování a podrobný návod na to, jak dále inzerovat stejnou nabídku, na kterou se sama nachytala. Pokusila se odstoupit od smlouvy. Firma však zaplacené finanční prostředky odmítla vrátit. (Red. Kráceno)

Komentář: Nepoctivý podnikavci zkouší starý známý styl „letadlo“ v jakékoliv formě. To, že se lidé nachytají, neplatí jen o důchodcích. To, že tyto firmy stále podnikají, znamená, že je stále mnoho lidí, kteří to zkouší. Nepoctivý podnikatelé za dávných dob byli příkladně trestáni a veřejně pranýřováni. V dnešní době ochrany osobních dat a citlivých údajů je nepoctivý zloděj chráněn lépe, než poctivá důchodkyně.

 

Čtvrtek 3. března: Prachaticky.denik.cz – Sportovní gymnázium znovu otevřelo biatlonu dveře – A biatlon se vrací i na vimperské gymnázium. „Není to už nic tajného, oficiálně to máme potvrzeno a nabízíme biatlon v rámci sportovního gymnázia,” potvrdil ředitel školy Jan Heřta. „V letošním roce to bude spíše zaváděcí záležitost, od září budeme mít zatím jen jednoho studenta, jímž je Ondřej Mánek. Ale ano, nabídku sportovního gymnázia rozšiřujeme o biatlon a uvidíme, jak na tom budeme. Jednali jsme s vedením Fischer Ski klubu Šumava jak s panem Hudečkem, tak panem Mánkem. V tuto chvíli nebude škola přibírat speciálního trenéra na biatlon. Dohodli jsme se, že lyžařský trénink budou na základě smlouvy zabezpečovat trenéři Ski klubu. Střelbu si zatím řeší biatlonová sekce sama v rámci klubu,” doplnil ředitel školy.

Komentář: A biatlonový stadion se střelnicí je kde? Mluví se o tom hodně, ale … Bude hotov, než Ondřej Mánek vyroste a Jirka Mánek (otec) ztratí zájem podporovat tuto frakci? Jak vypadá spor s místní farou o pozemky na Vodníku? Jak daleko je výkřik Pavla Dvořáka o sportovní univerzitě ve Vimperku?

Cyril STUCHL

(Citace z tištěných i internetových médií jsou uvedeny v původním znění, bez naší redakční úpravy.)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře