ODPOVÍDÁ PAVEL DVOŘÁK: Co důležitého bude na programu čtvrtečního jednání zastupitelstva kraje

ODPOVÍDÁ PAVEL DVOŘÁK: Co důležitého bude na programu čtvrtečního jednání zastupitelstva kraje

Ve čtvrtek 25. února zasedá zastupitelstvo Jihočeského kraje.
Při této příležitosti jsme se zeptali vimperského a krajského zastupitele Pavla Dvořáka (Jihočeši 2012):  

 

 

 

 

Co důležitého zejména pro náš region bude na programu čtvrtečního zasedání zastupitelstva kraje?

V sociálních grantech se nově dává 1,9 mil. korun pro 24 lůžek zdravotně postižených do BH Nemocnice Vimperk. Náš zástupce v komisi pro sociální služby Pavel Hroch to otevřel na jednání a došlo k dohodě. Rád pro to zvednu ruku stejně jako pro dotaci Oblastní charitě Vimperka či STROOMu Dub. Pak je tam grant neinvestičních 17 tisíc korun pro vimperské hasiče.  Jinak je potřeba dát a půjčit peníze do místních akčních skupin pro přípravu plánů. Na naše MAS Šumavsko dáváme 227 tisíc korun. Stát tam zatím nic neposlal, což je chyba. Vše je pozitivně předjednáno.

Co dalšího budete projednávat?

Jsou tam koncepční i provozní věci, hlavně pro organizace a majetek kraje. Přes školský výbor, kde jsem členem, jde do projednání Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy v kraji za školní rok 2014/2015 a Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy v Jihočeském kraji. Ten hlavně garantuje síť středních škol v kraji a týká se i stability škol Vimperka. A pak příspěvek 150 tisíc korun pro školní psychology a speciální pedagogy – ten se týká ZŠ TGM Vimperk. Jinak je na programu 63 bodů.

Před časem jste se hovořil o odpojení vysílání Jihočeské televize od signálu pro Vimperk, podstatnou část Volarska a Šumavy vůbec.

Minulý týden jsem hovořil s majitelem A. Valtrem o pokrytí signálem pro město. Vše vzniklo pro přechod z vysílacího 3. multiplexu na 4 multiplex. Ten šíří jenom vysílač Kleť a je proto potřeba to u nás vykrýt. Technicky i finančně by to měla zajistit právě Jihočeská televize. Vím, že pan Valtr jednal o tom v úterý na vimperské radnici.

Máte informace o sledovanosti této stanice? Nevysílá přes satelit, ne každý má internet s patřičnou rychlostí.

Byl jsem hodně překvapen, že tam, kde je pokrytí – přes 75% kraje, je sledovanost vysoká. Přece jenom jsou to zprávy z kraje a dobře dělané. Z pozice zastupitelstva to sleduji i proto, že tam z kraje dáváme veřejné prostředky a mělo by se to dostat i k nám na Šumavu.

A co novinky z vimperského politického života. Prozraďte něco, co by zajímalo naše čtenáře.

Teď nic, snad příště.

Budeme se těšit a díky za odpovědi.

(zj)

Koláž: redakce Za krásnější Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře