MODERNIZACE MŠ 1. MÁJE: Splnila očekávání a přispěla ke zlepšení předškolní výchovy

MODERNIZACE MŠ 1. MÁJE: Splnila očekávání a přispěla ke zlepšení předškolní výchovy

V prosinci skončilo pětileté monitorovací období ukončeného projektu Modernizace MŠ 1. máje, který byl realizován v roce 2009 s náklady cca 11,5 mil. Kč. Projekt byl finančně podpořen Evropským fondem pro regionální rozvoje, přičemž získaná dotace činila cca 8,4 mil. Kč.
V rámci zmíněného projektu byla provedena kompletní stavební rekonstrukce celého objektu MŠ, její dovybavení novým nábytkem a doplnění vybraných zahradních herních prvků.
K realizaci projektu vedl především neuspokojivý stavebně technický stav budovy a neustále vzrůstající požadavky na zvyšování standardů vybavení obdobných zařízení a kvalitu výchovného procesu dětí předškolního věku. Partnerem projektu byl Mikroregion Horní Vltava – Boubínsko, neboť problematika předškolního vzdělávání dětí je problematikou nadregionální a potýkají se s ní takřka všichni zřizovatelé MŠ.
Město Vimperk, jako zřizovatel obou vimperským mateřských škol a vlastník jejich budov se pokusilo situaci vyřešit podáním žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, což se později ukázalo jako krok správným směrem, neboť v daném případě jedině získaná dotace EU nakonec umožnila rychlou a kompletní realizaci tohoto finančně náročného projektu.
Modernizace mateřské školy 1. máje splnila očekávané cíle a skutečně přispěla ke zvýšení úrovně předškolní výchovy dětí ve Vimperku, a to zejména díky používání nově pořízených výukových pomůcek a zmodernizovanému prostředí vlastního objektu MŠ. Neutuchající zájem o umisťování dětí do MŠ 1. máje zajišťuje bezproblémovou udržitelnost výsledků projektů a jednoznačně potvrzuje kladný význam poskytnuté finanční podpory z EU.
Alena SZABOVÁ – odbor investic a údržby MěÚ Vimperk

Foto: http://www.vimperk.cz/

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře