RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Tři druhy skořicového cukroví pro sváteční vánoční pohoštění

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Tři druhy skořicového cukroví pro sváteční vánoční pohoštění

 

 

 

I. – Hartmanice

Suroviny:
2 vejce
15 dkg krupicového cukru
1 vanilkový cukr
25 dkg hladké mouky
1 lžička skořice
25 dkg mletých mandlí
10 dkg másla

Vejce vyšleháme do spolu s cukrem, přisypeme ostatní suroviny a pomocí másla vypracujeme těsto. Vykrajujeme libovolné tvary a pečeme při 180 st. asi 6 minut. Můžeme potírat bílkovou polevou.

 

II. – Kuchyně naší vesnice 1947

Suroviny:
18 dkg másla
18 dkg hladké mouky
18 dkg práškového cukru
1 vejce
1 žloutek
1/2 lžičky skořice
1 lžička rumu
kůra z citronu

Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout. Dále stejný postup jako u receptu č.I..

 

III. – Pošumaví

Suroviny:
30 dkg hladké mouky
1 lžička skořice
10 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
1 žloutek
1 vanilkový cukr

Vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici. Vykrajujeme hvězdičky, pečeme při 180 st., dokud nemají růžovou barvu.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře