PRACHATICKÝ DENÍK: Územní plán stále platí, město se proti jeho zrušení odvolalo

PRACHATICKÝ DENÍK: Územní plán stále platí, město se proti jeho zrušení odvolalo

Vimperk – Opozice vytýkala vedení radnice, že neudělalo vše, aby odvrátilo rozhodnutí krajského úřadu.

Až ministerstvo pro místní rozvoj teprve rozhodne, zda Územní plán Vimperk, který v druhé polovině října zrušil krajský úřad, zůstane v platnosti, nebo ne.

Nicméně hrozba faktického zrušení územního plánu, což je strategický dokument pro rozvoj nejen Vimperku, ale i celého správního území města, skutečně nad Vimperskými visí.

I proto se nové zastupitelstvo na svém ustavujícím jednání nezabývalo jen personálním obsazením funkcí ve vedení města, ale i řešením, jak z celé situace ven. A podobně jako před komunálními volbami, ani tentokrát se jednání neobešlo bez výtek zastupitele Pavla Dvořáka na adresu bývalého vedení města, že se dalo komplikacím předejít. „Říkám znovu všem zastupitelům, že jakmile byla na konci září tato věc projednána, a já jsem se to dozvěděl z krajských zdrojů, byla učiněna cesta a prostor pro to, aby územní plán nebyl shozen. Pořád lituji, že jste nevyužili té doby a šance, protože mohl být dneska klid,” zdůraznil zastupitel. Podle něho je aktuální řešení sice úřednicky správné, ale velmi komplikované.

Opačný názor má starostka Jaroslava Martanová. „Nesouhlasím s tím, že tu byla cesta a prostor to zastavit. My jsme jednali s krajským úřadem a nic takového tam nezaznělo,” oponovala starostka. Momentálně územní plán dál platí, protože se město proti rozhodnutí kraje odvolalo na ministerstvo pro místní rozvoj.

http://prachaticky.denik.cz/zpravy_region/uzemni-plan-stale-plati-mesto-se-proti-jeho-zruseni-odvolalo-20141113.html

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře