SLOVEM I OBRAZEM: Volarské slavnosti dřeva mají za sebou úspěšný dvacátý druhý...

SLOVEM I OBRAZEM: Volarské slavnosti dřeva mají za sebou úspěšný dvacátý druhý ročník

Znělka města krátce po sobotní deváté hodině ohlásila příchod starostky Martiny Pospíšilové, místostarosty Ladislava Touše a významných hostů, kterými byli Jan Bartošek místopředseda Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky, senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa, zastupitelé a radní města.
Po úvodních slovech starostky promluvil Jan Bartošek, který řekl, že ve Volarech je poprvé a město se mu moc líbí. ,,Prošel jsem si náměstí a okolí a ta vůně dřeva a mistrovské ruce řemeslníků se mně moc líbí. Jsem rád, že dnes zde mohu být a věřím, že si to pěkně společně užijeme,” dodal na závěr.
Poté již starostka Martina Pospíšilová tradičně s hlavním hostem dne, populárním bavičem Zdeňkem Izerem, přeřízli poleno dřeva a přípitkem Volarským pivem slavnosti zahájili.

A začala zábava a velký dřevěný jarmark. Za krásného počasí všechny v hodině smíchu pobavil Zdeněk Izer a bránice mnohé bolí ještě nyní.

Eurojack soutěž v dřevorubeckém sportu mezi týmy ČR a Rakouska letos ovládl tým sousedního státu.

Soutěž O putovní dřevák tří partnerských měst ze tří států ovládl letos tým Perlereutu ze SRN, druhý byl tým Wallern an Dem Trattnach. Po soutěži přišel odpoledne očekávaný host Miro Šmajda s kapelou a byl to mazec. Večerní taneční párty patřila hudbě Valda band a a půlnoční ohňostroj první den ukončil.

Neděle patří tradičně pochodu v dřevěné obuvi lidí na jednom místě. Letos klapalo volarským kolečkem z náměstí kolem kostela svaté Kateřiny 209 lidí, rekord z roku 2010, kdy šlo 263 lidí nepadl, ale o to ve Volarech nejde. Lidi se sešli a pěkně se prošli, a o to vždy jde.

Slavnosti dřeva ve městě se podařily, přálo počasí a lidí bylo po oba dny velmi mnoho. Vždyt již v sobotu odpoledne byly vyprodané všechny vstupenky.

Text a foto: Ladislav BERAN

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře