VÝSLEDKY SOUTĚŽE: O nejkrásnější květinovou výzdobu domu v ulicích 1. máje a...

VÝSLEDKY SOUTĚŽE: O nejkrásnější květinovou výzdobu domu v ulicích 1. máje a Pivovarské

V měsíci květnu odbor životního prostředí vyhlásil 12. ročník soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu domu pro rok 2014, tentokrát v ulicích Pivovarská a 1. máje.

V souladu s pravidly soutěže bylo slíbeno, že vítěz soutěže obdrží příspěvek 2 000,- Kč, druhý v pořadí 1 500,- Kč, třetí 1 000,- Kč a za čtvrté a páté místo bude vyplacena odměna ve výši 500,- Kč. Hodnocení soutěže proběhlo ve dvou kolech, a to v měsíci červenci a v druhé polovině září. Hodnotila komise ve složení Ing. Emil Janda – zástupce odborné firmy, Ing. Josef Kotál – odbor životního prostředí, Ing. Ivana Tumová – odbor životního prostředí.

Výše uvedené příspěvky jsou samozřejmě milou odměnou pro vítěze, ale jistě tyto drobné finanční prostředky nejsou rozhodující pro pořízení květinové výzdoby domu.

V letošním roce bylo počasí opět vrtkavé. V červenci, když jsme hodnotili první kolo, to vypadalo, že se v září nebudeme pro vítěze moci rozhodnout. Tolik krásných květinových výzdob u domů bylo, když jsme ovšem bodovali znovu v druhé polovině září, nestačili jsme se divit jaké škody natropilo počasí na květinách. Přesto se objevila spousta vyzdobených oken a všichni se velmi snažili o  své květiny pečovat co nejlépe. Doufáme, že ozdobených oken a balkonů bude příští rok ještě víc, abychom se mohli z té barevné záplavy květů jen těšit. Vimperk tak opět vykvetl do krásy. Počasí ovšem nebylo jedinou těžkostí tohoto ročníku. Již tradičně se odměny vždy udělovaly výhercům na říjnovém zastupitelstvu města. V letošním roce nám tuto tradici bohužel přerušily volby, proto si tentokrát výherci převezmou odměny na zastupitelstvu města v prosinci.

Po vyhodnocení  prvního i druhého kola soutěže bylo určeno tedy následující pořadí:

1. místo           příspěvek 2 000,- Kč    manželé Mikulovi, Pivovarská 98, Vimperk

2. místo           příspěvek 1 500,- Kč    manželé Pohanovi, Pivovarská 92, Vimperk

3. místo           příspěvek 1 000,- Kč     manželé Vavříkovi, Pivovarská 571, Vimperk

4. místo           příspěvek 500,- Kč       manželé Šíslovi, Pivovarská 587, Vimperk

5. místo           příspěvek 500,- Kč       manželé Přerostovi Pivovarská 1, Vimperk

Na závěr bychom chtěli ještě jednou poblahopřát vítězům a zároveň poděkovat všem, kteří květinovou  výzdobou svých domů přispívají ke zlepšení vzhledu našeho města.

Ivana TUMOVÁ, odbor životního prostředí Městského úřadu Vimperk

Foto: Město Vimperk

www.vimperk.cz

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře