NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – vyjádření starostky města

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – vyjádření starostky města

Most přes Volyňku v ulici Zlatá stezka ve Vimperku / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Pokračujeme v započatém seriálu o pochybném technickém stavu mostu přes Volyňku v ulici Zlatá stezka ve Vimperku. První část jsme přinesli 7. února ZDE, druhou pak 11. února ZDE.
Jak jsme slíbili v úvodu, tak jsme učinili. O řešení problému jsme požádali vimperskou starostku Jaroslavu Martanovou. Ta nám poslala tuto odpověď:
„Most na Zlaté stezce sloužil jako jediná přístupová cesta do bývalého areálu Dřevopodniku. Jeho nosnost a technické provedení tedy odpovídalo potřebné zátěži pro dovoz materiálu a odvoz výrobků. V minulých letech, v prvním desetiletí jednadvacátého století po povodních, které prošly městem, nevykazoval most zcela zjevné statické poruchy. Město nemá k dispozici aktuální posouzení jeho technického stavu a ani mu není známo, že by v minulosti na tento most bylo nějaké zadáno. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o zadání posouzení jak z hlediska technického., tak i z hlediska statiky mostní konstrukce.“

V tuto chvíli náš seriál o mostu v ulici Zlatá stezka přerušujeme. Pokud se nestane do té doby něco mimořádného či jinak mediálně zajímavého, budeme v něm pokračovat poté, co nám radnice poskytne (věříme) odborná stanoviska a seznámí s opatřeními k řešení případných zjištěných nedostatků.

(zj) – Za krásnější Vimperk

 

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – lidé poukazují na jeho pochybný technický stav

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – dostává zabrat

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře