ÚZEMNÍ PLÁN: K jeho platnosti a získání dotace vede cesta ještě dosti...

ÚZEMNÍ PLÁN: K jeho platnosti a získání dotace vede cesta ještě dosti trnitá

Při pondělním zasedání budou vimperští zastupitelé projednávat a schvalovat agendu související s novým územním plánem města. Stane se tak doslova za pět minut dvanáct před termínem rozhodným pro získání více než milionové státní dotace pro tento účel přiznané. Jak už to tak v životě, a tedy i v komunální politice bývá, může se stát ledacos a územní plán přijat nebude. To si zřejmě nepřipouští autor článku v Prachatickém deníku, který v titulku směle tvrdí, že Územní plán ve Vimperku stihli, dotaci si nechají. Inu, aby se tato slova naplnila, je toho třeba ještě dosti udělat. Z veřejně dostupných zdrojů jsme snadno zjistili, co konkrétně. Tak předně, zastupitelstvo musí být usnášeníschopné a musí schválit program zasedání. Dále pak musí schválit návrh rozhodnutí o námitkách a návrh vyhodnocení připomínek uplatněných k územního plánu beze změn. Rovněž musí schválit vydání územního plánu formou opatření obecné povahy, a to pak musí být zveřejněno veřejnou vyhláškou po dobu patnácti dnů. Až patnáctým dnem vyvěšení nabývá územní plán právní účinnosti. Pokud se tak stane do 30, července, získá město dotaci. Poměrně dlouhá a možná i trnitá cesta, aby se dalo na jejím začátku s jistotou tvrdit, co bude na konci.

Zdeněk JUNGVIRT

 

Prosím o uveřejnění komentáře faktického průběhu pod článek „Územní plán: K jeho platnosti a získání dotace vede cesta ještě trnitá“ tohoto znění:

Územní plán byl schválen jedenácti zastupiteli, šest zastupitelů v době schvalování územního plánu nebylo přítomno. Více lze vyčíst ze zápisu z jednání zastupitelstva, který bude uveřejněn na stránkách města do 15 dnů po jeho ověření příslušnými ověřovateli.

Děkuji

Zdeněk Ženíšek, tajemník MěÚ Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře