NÁZORY, POSTŘEHY, KOMENTÁŘE: 17. října 2021

NÁZORY, POSTŘEHY, KOMENTÁŘE: 17. října 2021

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

V Městském kulturním středisku (MěKS) Vimperk je výstava dětských výtvarných prací.  Veřejnosti je podle sdělení vimperského Infocentra přístupná v době otevření MěKS: po-pá 09:00 – 12:00, út 14:00 – 19:00. Kdo ji tak asi může navštívit převážně v dopoledních hodinách a při víkendovém uzavření budovy? V jiných městech bývají výstavy otevřeny po celý den a také o víkendech, kdy lidé chodí na procházky. Ve Vimperku jsme o to ochuzeni. Další ze současných vimperských výstav je v kavárně v ulici 1. máje, uprostřed současného dlouhodobého staveniště. Jen obtížně přístupná, bez vnější propagace, ale přesto se koná. Pořadatelé vykazují aktivitu, a to se hodnotí. Nezáleží na tom, zda někdo přijde. Když už o výstavách, tak ještě do třetice: Ve volebním týdnu se konala ve Vimperku venkovní fotografická výstava oceněných architektonických skvostů. Předpokládám, že o ní mnoho lidí nevědělo, neboť ji organizátoři umístili na parkoviště před budovou radnice na náměstí, kam nepřijde, kdo nemusí. Když už na svůj počin dostali od města patnáctitisícovou dotaci, mohli alespoň panely s výstavními plakáty postavit někam, kde by byly na očích vícero lidem. Třeba do blízkosti školy v parku, kde byly dvě volební místnosti.

Zdeněk JUNGVIRT

 

ad NÁZORY, POSTŘEHY, KOMENTÁŘE: 8. října 2021

Mohlo, nebo spíš mělo, být upozornění veřejnosti na změnu přístupu do volebních místností v předstihu zveřejněno ve Vimperských novinách č. 10 na str. 6 -7, možná lépe již v předchozím vydání. Navíc, aktuální situaci ve městě zná nejen radnice, ale i redakční rada novin. V následujících volbách to určitě klapne.

Čtenář K. V.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Socha padla k zemi

Socha padla k zemi. Jak ještě dlouho bude ležet v trávě? Co s ní? Kam s ní? Mistr Libor Kuzďas by možná vyřezal stejnou či podobnou. Bude mít město takový zájem a osloví jej? Byl by to určitě záslužný kulturní počin na stejném místě sochu obnovit.

Čtenář K.V. 

 

Škoda, byla moc pěkná, snad až budou zase dřevosochaři v létě vyřezávat, tak tam udělají něco nového.

Alena BARABÁŠOVÁ

 

ad Byty v bývalé les. škole (oficiální webové stránky města Vimperk)

Zveřejněná příloha “Označení bytů pomůcka” by si určitě zasloužila kvalitnější zpracování. Je nečitelná, v této podobě naprosto zbytečná.

Čtenář K. V. 

 

ad NA VIMPERSKÉM DVORKU: Jak se činí stavbaři v ulici 1. máje – 15. října 2021

Je to krásné. Ale jak dlouho? Ptal se někdo, kam se vozí ty staré kamenné obrubníky? Nikde nejsou vidět.

Zdeněk ŠKOPEK

 

ad PRACHATICKÝ DENÍK: Poplatek za odpad v Prachaticích zůstane na pětistovce, Vimperští rozhodnou

Třeba se Vimperští rozhodují jestli poplatek nesníží.

Jiří Š. Sova

 

Tak tomu snad by nikdo nevěřil , když už to jednou zvedli snižovat nebudou.

Iveta MIKLASOVÁ

 

Tak jasně, že nesníží, ještě jim hraje do not, že vše jde nahoru, tak si to tak i okecaj či obhájí. Je to smutný, nicméně třídím kvůli přírodě, bez ohledu na cenu za svoz odpadu.

Jiří Š. SOVA

 

Pokud ve Vimperku nám zvednou ceny svozu komunálního odpadu, tak nemá význam třídit. Proč budu platit svoz odpadu víc a ještě třídit odpad, nemá to motivační prvek.

Zdeněk CHVAL

 

Ve Vimperku se třídí a stále zdražuje jak je to možný.

Zdeněk ROD

 

ad HISTORICKÉ FOTO: Vimperk – výstavba sídliště Míru v roce 1983

Jak to jen ti komunisti dokázali stavět paneláky, mít levné potraviny, plno práce ve Vimperku. Teď se tam jen bourá, likvidují živnostníci, vše se prodalo a z Vimperka se stalo mrtvé město.

Stanislava KANAMÚLLEROVÁ

 

Já bych neřekl, že by se z Vimperka stalo mrtvé město…já jakožto rodák, který se ve Vpk narodil a již zde nebydlím, tak si myslím, že Vimperk jde směrem vpřed…bohužel a někdy bohudík musí jít někdy nesmyslně postavené pomníky atd. pryč…někdy je to symbol doby, někdy symbol inovace! Když se ve městě nic nezmění, tak lidi pindají, že se nic neděje…když se něco změní, tak lidi pindají, že to stojí za  …holt každá doba má svoje!

Jan BENEŠ

 

Doporučuji si udělat po městě procházku takhle v sobotu od 12. hodiny do večera, tak v centru nemáte téměř nic otevřeno, co by tam lákalo jít na procházku, zajít si na něco dobrého, někde posedět. Město jako takové moc občanům nenabízí, když se vám třeba rozbije hadice od sprchy v sobotu, tak jediná možnost je sebrat se jít na autobus a do Českých Budějovic. Ve Vimperku máte většinu obchodů, jako stavebniny, zavřený, to samé platí rozbije-li se odpad od dřezu v kuchyni. A co se práce týče, tak to je také bída, za prací se musí dojíždět, vždy to bylo opačně – lidi za prací dojížděli z okolí do Vimperka. Město je celkově zanedbané i po stránce údržby, žádný rozvoj tu není, kdo tu nebydlí, tomu se to zdá dobré, ale z pohledu obyvatele je to jiný úhel.

Zdeněk CHVAL

 

Já ve Vimperku bydlel 20 let a dojíždím tam stále za rodiči, tak vím o dění ve městě…je pravda, že takové závody jako Šumavan a Jitona atd. šly do háje, ale bohužel v dnešní době tyto podniky válcují výrobky a levná pracovní síla z Polska či Číny! A to, že se Vám rozbije odpad od dřezu apod. bych neházel vinu na město! Vy byste měl otevřeno kvůli jednomu člověku do 21 hodin ve městě s počtem obyvatel cca 8 tisíc?

Jan BENEŠ

 

(red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře