POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

17. září

Řidič vylétl mimo vozovku

Dopravní policisté vyjížděli včera po osmé hodině ranní k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici III. třídy číslo 14531, mimo uzavřenou část obce Prachatice, ve směru jízdy Prachatice – Husinec. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, který nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, následkem čehož dostal po projetí levotočivé zatáčky smyk,  a poté vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde se s ním převrátil na bok. Při dopravní nehodě řidič utrpěl přesně nezjištěná zranění, se kterými skončil v péči lékařů. Alkohol u řidiče vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidle Škoda je odhadem 20 000 korun.

 

17. září

Vloupání do rodinného domu

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení hned pro tři přečiny – porušování domovní svobody, krádež a nedovolené ozbrojování. Podezřelý se ze středy na čtvrtek vloupal do rodinného domu ve Volarech. Následně dům důkladně prohledal a poté z trezoru odcizil finanční hotovost, dále nejméně 13 kusů různých cenných šperků, náhrdelníků, náušnic a prstenů, a také krátkou střelnou zbraň – samonabíjecí pistoli vzor ČZ 83, ráže 9 mm Browning se dvěma krabičkami 24 kusů nábojů. Pachatel dále z předsíně domu odcizil klíče od osobního vozidla, které bylo zaparkované před domem. Vozidlo následně prohledal, ale nic neodcizil. Svým protiprávním jednáním tak majitelům způsobil škodu za nejméně 460 000 korun.

Na místě pracoval kriminalistický technik, který provedl ohledání místa činu. Po pachateli nyní volarští policisté pátrají. Zároveň žádají případné svědky události o informace, které jim můžete poskytnout, buď osobně na Obvodním oddělení ve Volarech nebo telefonicky na lince 974 236 740 či prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme.

 

16. září

Nehoda cyklistky

Dopravní policisté vyjížděli včera po jedné hodině odpoledne k dopravní nehodě cyklistky, ke které došlo mimo uzavřenou část obce, v katastru obce Kvilda. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá cyklistka, jedoucí na jízdním kole značky Apache, která nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, následkem čehož dostala s kolem smyk a poté upadla na komunikaci. Při dopravní nehodě utrpěla přesně nezjištěná zranění, se kterými byla převezena na ošetření do nemocnice. Alkohol u cyklistky vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na poškozené přilbě je odhadem 1 000 korun.

 

13. září

Otec neplatil na dcery

Prachatičtí policisté sdělili podezření 46letému muži z Ostravska z přečinu zanedbání povinné výživy. Podezřelý si neplnil v době od června 2016 do srpna 2021 vyživovací povinnost na své dvě dcery, ačkoliv mu tuto povinnost rozsudkem stanovil okresní soud. Za rozhodné období jim tak na výživném dluží nejméně 127 000 korun. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře