LIPNO NAD VLTAVOU: Den s integrovaným záchranným systémem v sobotu 18. září...

LIPNO NAD VLTAVOU: Den s integrovaným záchranným systémem v sobotu 18. září na téma dopravní nehoda

 

Tématem letošního ročníku lipenského Dne s integrovaným záchranným systémem v sobotu 18. září bude tentokrát dopravní nehoda. Všechny připravené aktivity se odehrají na prostranství u Království lesa i u Stezky korunami stromů. Hlavním cílem a myšlenkou podzimní akce na jihu Čech je přiblížit práci složek integrovaného záchranného systému i dalších důležitých institucí jako je Horská služba nebo Vodní záchranná služba a edukovat děti i dospělé, tak, aby si uměli poradit ve většině krizových situací, které je mohou v běžném životě potkat.

„Den s Integrovaným záchranným systémem se stal již tradiční a velice oblíbenou záležitostí, která se u nás na Lipně koná. Chtěli bychom všem složkám záchranného systému poděkovat nejen za jejich práci, ale i za to, že za námi pravidelně jezdí,“ říká tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová.

Program začíná v 10 hodin. Jako první ukáže svou práci Hasičský záchranný sbor, který uhasí lesní požár. Následovat bude ukázka slaňování ze Stezky korunami stromů, kterou předvede Horská služba, jež je nedílnou součástí lipenského areálu a zejména v zimě si bez její práce neumíme provoz představit. O další program se postará Policie České republiky, chybět nebude ani BESIP, hlavní koordinační subjekt bezpečnosti silničního provozu v České republice. Vrcholem letošního ročníku bude ukázka spolupráce složek Integrovaného záchranného systému při dopravní nehodě.

Pro všechny, kdo na Lipno dorazí, je připraven opravdu zajímavý program, při kterém se mohou vzdělávat děti i dospělí. Navíc mohou výlet spojit s návštěvou Stezky korunami stromů nebo Království lesa. Pro děti budou tradičně připravena stanoviště s úkoly, za jejichž splnění obdrží razítko. „Pokud získají úplně všechna, obdrží volnou vstupenku do Království Lesa. To platí pro všechny děti do čtrnácti let včetně,“ doplňuje Kneiflová.

V Království lesa najdou děti zábavu na celý den. Tato oáza her a dobrodružství na Šumavě je zasvěcena dovádění a zdokonalování pohybových schopností bez ohledu na věk. Můžou se ztratit v bludišti loupežníka Godoše mezi mladými stromky, zabydlet se v mraveništi anebo na obří lesní trampolíně vyskočit až k větvoví vzrostlých stromů. Vše je zde inspirováno lesem a šumavskou přírodou. Rozsáhlá lanová centra připomínají stezky zvířat, pro které je les domovem. Součástí Království lesa je také Malá lesní zoo a tvořivé Dílničky Modřínek. Každý návštěvník si odnese dárek z nejcennějších – moudrost bohatství lesa, která se dědí už tisíce let a nádavkem získá čistou energii a radost z pohybu na čerstvém vzduchu.

Text a foto: (ok)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře