POLICIE ČR: Nezapomněli jste? Zbraňová amnestie končí už za pouhé dva týdny

POLICIE ČR: Nezapomněli jste? Zbraňová amnestie končí už za pouhé dva týdny

Dnem 31. ledna 2021 vstoupila v účinnost novelizace zákona o zbraních a střelivu, která kromě jiného dává možnost odevzdat beztrestně zbraně a střelivo podléhající registraci podle zákona č. 13/2021 (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2021-13).

Jihočeští policisté připomínají občanům, že aktuálně probíhající zbraňová amnestie končí 31. července 2021 a že tak mají stále ještě 14 dnů na to, aby zbraně, které doma mají, odevzdali. Zbraňová amnestie probíhá již po páté (byla v letech 1996 2003, 2009 a 2014). Díky této amnestii mohou lidé, kteří doma přechovávají zbraň bez platných dokladů, tuto zbraň odevzdat bez postihu a to na kterémkoliv útvaru Policie ČR. Policisté jmi vystaví potvrzení. Poté bude majitel zbraně osloven Odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, aby se rozhodnul, zda zbraň legalizuje s tím, že mu budou vystaveny příslušné doklady. Další možností je zbraň odevzdat do vlastnictví státu. Zbraňová amnestie se nevztahuje pouze na zbraně kategorie A, A-1, B anebo C, ale také na jejich hlavní části, nebo střelivo.

K dnešnímu dni jihočeští občané odevzdali v rámci probíhající zbraňové amnestie téměř 260 zbraní. Pokud tedy doma máte nějakou zbraň či střelivo, využijte tuto možnost a obraťte se na Policii ČR.

POLICIE ČR

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře