Domů RECEPTY Z KUCHYNĚ RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Karfiolová polévka s krupičkovým strouháním (Strašín)
RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Karfiolová polévka s krupičkovým strouháním (Strašín)
Dobrá sytá polévka, v trochu jiné variaci než ji známe.
Suroviny:
1 květák
máslová jíška
1 dcl smetany
sůl, pepř, muškátový květ
zelená petrželka
1 uvařené vajíčko natvrdo
drobení (2 žloutky, 15 dkg krupičky a sůl zapracujeme v tuhé těsto, necháme chvilku odpočinout, pak strouháme na struhadle s většími otvory a necháme oschnout)
Ve slané vodě uvaříme květák, půlku rozebereme na růžičky, druhou polovinu propasírujeme (rozmixujeme). Vývar z květáku zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a povaříme. Okořeníme pepřem, solí, květem a přidáme rozmixovaný květák. Do vařící polévky zavařujeme strouhání (drobení) z krupičky. Nakonec vložíme růžičky květáku a na talíři posypeme zelenou petrželkou a jemně nasekaným vajíčkem.
Dobrou chuť!
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře