RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrachová bavorská polévka s kroupami (1929)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hrachová bavorská polévka s kroupami (1929)

 

Tato polévka má v různých oblastech mírné odchylky. Dané varianty uvádím v závorce.

hrách (lze žlutý i zelený)

kroupy

1 mrkev, 1 petržel

máslová jíška

sůl, pepř, majoránka

česnek

voda (uzený vývar – ten jsem použila já)


Hrách a zeleninu vaříme tak dlouho, aby se vše dalo propasírovat (rozmixovat).

Hrachovou kaši dáme do vody (vývaru), osolíme a provaříme.

Zavaříme máslovou jíšku a ještě chvilku vaříme.

Kroupy uvaříme v osolené vodě a vložíme do polévky.

Vše dochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem a pepřem.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře