RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Chlebová polévka – recept z Nezdic (1923)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Chlebová polévka – recept z Nezdic (1923)

Ilustrační foto archiv (red)

 

Opravdu moc dobrá a rychlá polévka. Říká se jí také panádlová, žebrácká, chlebovka.

2 krajíce chleba
vajíčko
máslová jíška
sůl, pepř, kmín
petrželka

Chleba nakrájíme na kostičky, dáme do vody, osolíme a povaříme asi 10 minut. Potom polévku přepasírujeme (rozmixujeme) a zavaříme máslovou jíšku. Zakvedláme vajíčko, dochutíme a na závěr přidáme nasekanou petrželku.

Připravuje Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře