RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové kotlety na zázvoru a rozmarýnové brambory

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové kotlety na zázvoru a rozmarýnové brambory

Ilustrační foto

 

Prý to bývala oblíbená pochoutka schwarzenberských lesníků v Dlouhé Vsi u Kašperských Hor, kde se tohle vepřové servírovalo s trhanými bramborovými knedlíky a brusinkovým kompotem. (Kuchyně staré Šumavy)

Kotlety:
kotlety
mletý zázvor, sůl, pepř
hladká mouka
cibule
vývar
sádlo

Kotlety naklepeme (já je vykostím a odřezky s kostí použiji na vývar), osolíme, opepříme a poprášíme zázvorem a moukou. Dáme na rozpálené sádlo s cibulkou a opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a dáme do trouby péct až změknou. Můžete nechat i na kamnech, kotlety jsou měkké hned.
Maso vyndáme, do vydušené šťávy zapracujeme jíšku, přidáme vývar (lze i bílé víno) a povaříme. Vrátíme maso, které ve šťávičce prohřejeme.

Rozmarýnové brambory:
brambory
sůl, kmín
česnek
rozmarýn
tuk (máslo, sádlo, olej,…. podle chuti)
Brambory opereme, nakrájíme na kousky a promneme se solí, česnekem, rozmarýnem a tukem. Pečeme při 180 stupních.

 

Připravuje Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře