ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kraj spustil slevy na turistické cíle. Jižní Čechy jsou pro...

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kraj spustil slevy na turistické cíle. Jižní Čechy jsou pro dovolenou nejbezpečnější

 

Od začátku června spustil Jihočeský kraj slevy na turistické cíle jako podporu cestovního ruchu. Druhá vlna podpory ve formě slevy na ubytování odstartuje v polovině měsíce. Jižní Čechy se jeví jako nejbezpečnější kraj pro trávení dovolené. Za celé období nákazy zde byl zaznamenán nejnižší počet nakažených. Také aktuální situace je na jihu Čech nejlepší v celé republice.

Jihočeští ubytovatelé i provozovatelé služeb jsou již připraveni na příjezd turistů. Vzhledem k aktuálním velmi nízkým číslům covidových případů i s ohledem na spuštěné slevy se jejich zájem o jižní Čechy očekává. Hoteliéři, restaurace a další provozy dodržují zvýšená hygienická opatření, jako jsou stojany s desinfekcí, nebo potřebné rozestupy v gastro-provozech.

„Jižní Čechy považujeme za jedno z nejbezpečnějších míst pro trávení dovolené. Jednak v počtu nakažených, ale i proto, že Jihočeský kraj má nejnižší hustotu zalidnění a rozsáhlá přírodní území. V typicky velmi turisticky exponovaných lokalitách, jako je například Lipno nad Vltavou, Hluboká nad Vltavou, nebo Třeboň nebyl za celou dobu žádný nakažený,“ říká předseda destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko David Šťastný.

„Za celé období bylo v jižních Čechách zaznamenáno 185 nakažených nemocí COVID-19, což je nejméně ze všech krajů. Aktuálně (k 2. 6. 2020) je zde evidováno jen 10 nemocných,“ uvádí ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová. Zmíněných deset nemocných je v rámci kraje situováno pouze do dvou z celkových sedmi okresů. Ty nejvíce turisticky frekventované, tedy okresy České Budějovice a Český Krumlov, jsou v současnosti bez nákazy.

Slevy na jihočeské aktivity

V rámci podpory cestovního ruchu připravil Jihočeský kraj slevové vouchery pro všechny, kteří se v jižních Čechách ubytují na dvě a více nocí. Přímo na recepcích tak hosté mohou získat 50% slevu například na vstupy do ZOO, do muzeí a galerií, do rodinných sportovních areálů, nebo na půjčovny sportovního vybavení a řadu dalších aktivit. Nabídka je platná od začátku června a její kompletní přehled je zobrazen na webu leto.jiznicechy.cz.

Druhou vlnu podpory spustí kraj 15. června, kdy budou moci ubytovaní uplatnit slevu 300 korun na osobu a noc. „Věříme, že turisté ocení situaci v našem kraji a zároveň budou respektovat dodržování potřebných opatření s ohledem na místní obyvatele,“ dodává hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

 

Text a foto: Vojen SMÍŠEK – marketingový manažer destinace Českobudějovicko-Hlubocko

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře