VOLARY: Na náměstí se o první adventní neděli sešlo v podvečer mnoho...

VOLARY: Na náměstí se o první adventní neděli sešlo v podvečer mnoho lidí

Ti přišli nejen na dobrý a teplý punč, či čaj, který  v tom mrazivém podvečeru chutnal, ale hlavně na rozsvícení první adventní svíčky a vánočního stromu.

Ve Volarech mají tu výhodu, že vánoční strom roste přímo pod náměstím ze země. A je to i logické, vždyť město dřeva, které má ve znaku čtyři vzrostlé jedle, musí mít vlastní strom, o který se pečuje po celý rok.

Krásný adventní čas, hodně lásky, štěstí a pohodu Vánoc popřála všem ve své krátkém slově starostka Martina Pospíšilová. Ta společně s místostarostou Ladislavem Toušem zapálila první adventní svíčku a poté společně rozsvítili krásně barevný vánoční strom. Rozsvícení vánočního stromu sledovala i malá Johanka s maminkou, které se to moc líbilo. Na otázku, jak se jí stromek líbí, odpověděla, že moc a hlavně světýlka a barvy, které jsou hezké. A na to, co by si přála pod stromeček, odpověděla stroze, ale přesně: “Já bych chtěla dárky.”

V kulturním programu vystoupili žáci volarské ZUŠ, kteří hudbou i zpěvem vánočních koled a melodií navodili nádhernou atmosféru. Mnohé koledy si společně s dětmi zazpívali i ostatní.

Pro Za krásnější Vimperk Ladislav BERAN

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře