STRAKONICE: Nemocnice zřizuje odběrovou místnost pro vyšetření pacientů k vyloučení infekce COVID...

STRAKONICE: Nemocnice zřizuje odběrovou místnost pro vyšetření pacientů k vyloučení infekce COVID 19

 

Obyvatelé Strakonicka již nebudou muset cestovat k vyšetření na COVID 19 do Českých Budějovic či využívat mobilního odběru cestou Zdravotnické záchranné služby (ZZS)

Nemocnice Strakonice, a.s. zřizuje s účinností od 18. března odběrovou místnost pro vyšetření pacientů k vyloučení koronavirové infekce. Vyšetření bude v této fázi provedeno pacientům, kterým jej doporučí krajská hygienická stanice na základě telefonické konzultace. Seznam pacientů, u kterých je vyšetření indikováno, bude průběžně aktualizován a předáván nemocnici.

„Obyvatelé strakonického regionu tak nebudou nuceni dojíždět do Českých Budějovic či využívat mobilních služeb odběru cestou ZZS. Odběr provádí specializovaný personál precizním stěrem z nosohltanu. Laboratorní zpracování odebraného vzorku provede Centrální laboratoř Nemocnice České Budějovice,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. Svoz vzorků bude probíhat dvakrát denně. O výsledcích bude pacient informován.

Strakonická nemocnice intenzivně pracuje na tom, aby laboratorní zpracování odebraných vzorků mohla provádět sama. Pacient se před odběrem musí prokázat průkazem totožnosti a kartičkou zdravotní pojišťovny. Přístup k odběrové místnosti bude umožněn skrz tzv. technický vjezd do areálu nemocnice v ulici MUDr. Hradeckého. Odběrová místnost i příchod k ní budou dobře označeny a nachází se ve vzdálenosti cca 80 metrů od tohoto vchodu. Jako denní místnost personálu slouží zapůjčený obytný vůz. Umístěním odběrové místnosti v zadní části areálu, který má více než 10 hektarů, nemocnice chrání hospitalizované pacienty před kontaktem s možným přenosem infekce.

Text a foto: (tznem)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře