ZEPTALI JSME SE: Kam umístit barevné kontejnery? Radnice je chce dát do...

ZEPTALI JSME SE: Kam umístit barevné kontejnery? Radnice je chce dát do země

Kam umístit objemné barevné kontejnery na tříděný odpad, které jsou ve městě nutností, ale přitom zabírají veřejné prostranství a mnohdy kazí celkový dojem z dané lokality. Povídá se ve Vimperku, že radnice je chce ukrýt pod zem. Takové řešení spočívá v tom, že velkoobjemový kontejner je pod povrchem a vidět je pouze elegantní vhazovací sloupek.

Dočkáme se takových sběrných míst rovněž ve Vimperku? Zeptali jsme se přímo u zdroje, odpověď odboru životního prostředí městského úřadu nám zprostředkoval propagační pracovník radnice Pavel Pechoušek:

Rada města Vimperk odsouhlasila dvě lokality, kde by takové kontejnery na tříděný odpad mohly stát. První lokalita je v Kaplířově ulici naproti sídlu městské policie. Druhé místo na parkovišti naproti gymnáziu. Tato místa vytipovali úředníci odboru životního prostředí z toho důvodu, že patří mezi nejvíce problematické. Jsou zde umístěné klasické kontejnery, které tu působí neesteticky.

Na financování se budeme letos snažit získat dotaci. Pokud se to podaří, pak by se nové kontejnery mohly v ulicích objevit v příštím roce. Náklady se budou pohybovat okolo dvou milionů korun, dotace tvoří 85 procent z nákladů. Na každém stanovišti musí být čtyři kontejnery – papír, plast, čiré a barevné sklo. Nádrže podle velikosti pojmou tři až pět metrů krychlových tříděného odpadu.

Se svozovým autem není problém. Můžeme využívat automobil, který už vlastní firma Městské služby Vimperk. Ta automobil používá na svoz skla. Princip nakládky je podobný.

Připravil: (zj)

Foto: archiv redakce

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře