LIPNO NAD VLTAVOU: Ve skiareálu se lyžuje, chystá se Novoroční výstup na...

LIPNO NAD VLTAVOU: Ve skiareálu se lyžuje, chystá se Novoroční výstup na Stezku korunami stromů

 

Ve Skiareálu Lipno v jižní části Šumavy se navzdory nepřízni počasí stále lyžuje. Všichni tu vyhlížejí slibované mrazy, které spustí sněžná děla, a také Nový rok, kdy Stezka korunami stromů bude jejím návštěvníkům plnit přání.

„V provozu je lanovka Lipno Express a kouzelné koberce v dětském lyžařském hřišti Fox parku. Lyžujeme na sjezdovkách Jezerní, Spojovací a ve zmíněném Fox parku,“ sdělil obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout s tím, že podle předpovědi by měly mrazy přijít už v noci na pátek. „Potřebujeme dosněžit stávající sjezdovky,“ dodal.

Ostrým testem prošly i samoobslužné pokladny, novinka letošní sezóny. Lyžaři si na dvanácti terminálech kupují skipasy sami. Nikdo zatím nevyužil nákupu starým způsobem – na přepážce. „Systém prodeje je velmi intuitivní. Zrychlila se doba prodeje, na skipas už nikdo nečeká. Ukázalo se, že toto byl krok správným směrem,“ podotkl Falout. Skiareál Lipno je v provozu od soboty 21. prosince. Lyžuje se stále za ceny vedlejší sezóny.

S přáním přijďte na Nový rok na Stezku korunami stromů

Letošní tradiční Novoroční výstup na Stezku korunami stromů Lipno dostane úplně nový rozměr. Každý, kdo se sem 1. ledna dostaví, bude moci na vyhlídkové věži, uprostřed Šumavy, vyslovit přání a pak se uvidí, zda se v roce 2020 splní.

„Lidé by si měli stoupnout k lipenskému jezeru a při pohledu na Šumavu vyslovit přání, které by se mělo splnit v roce 2020. Uvidíme, zda se pak stane. Každopádně tu bude zároveň umístěná schránka, kam budou moci turisté svá přání vhazovat. My potom každý měsíc jedno z nich splníme,“ vysvětlil Falout.

Doplnil, že každý návštěvník obdrží zároveň účastnický list a o pohodu se zároveň bude starat táborská kapela Pouličníci, která zahraje vánoční, jarmareční i staročeské písničky. Chybět nebude ani punč a v restauracích Energo a Lanovka si budou moci lidé dát tradiční novoroční čočku.

Stezka korunami stromů Lipno bude na Nový rok otevřena od 10.00 do 16.00 hodin. K ní se lidé dostanou buď lesem, a to značenou cestou nebo také Stezkabusem. Jízda lanovkou není v zimě bez lyží možná. Zaparkovat návštěvníci mohou na bezplatném parkovišti Skiareálu Lipno.

 

Text a ilustrační foto: (jf)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře