V KUCHYNI S DANULOU: Nebeská máňa

V KUCHYNI S DANULOU: Nebeská máňa

 

Korpus: 5 vajec, 250 g moučkového cukru, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, 250 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli.

Žloutky s cukrem ušlehat ručním elektrickým šlehačem do husté bílé pěny, po lžících zašlehat horkou vodu a olej a poté už jen vařečkou vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto rozetřít na velký hluboký plech (42×32 cm, vymazávám máslem a vysypávám hrubou moukou pouze dno) a péct 20 minut na 170 stupňů.

Nechat vychladnout, natřít pikantní marmeládou (použila jsem domácí černorybízovou), polovinou krému, poklást piškoty, namočenými v kávě s rumem, potřít zbytkem krému, navrch natřít šlehačku a dozdobit Grankem.

Krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinkové prášky, 200 g krystalu, 2 lžíce sypké instantní kávy, 100 g másla, 3 kelímky zakysané smetany (celkem 600 g).

Z mléka, cukru, pudinkového prášku a instantní kávy uvařit hustý pudink a do ještě horkého zašlehat máslo. Nechat vychladnout a poté prošlehat důkladně elektrickým šlehačem, po částech vešlehat zakysanou smetanu a rozdělit na dvě poloviny.

3 balení dlouhých cukrářských piškotů (36 kusů), 250 ml uvařené a vychladlé silné kávy, 1 velký panák rumu.

Šlehačka na dozdobení (použila jsem 3 sáčky instantní šlehačky a 300 ml studeného mléka), Granko na posypání.

Hotové nechat zatuhnout v lednici.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře