POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 9. října

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 9. října

Ilustrační foto: Václav DEJMEK

 

Situace: Další studená fronta bude během středy postupovat od severozápadu přes naše území. Ve čtvrtek se bude naše území nacházet v chladném severozápadním proudění. V dalších dnech bude přes střední Evropu dále k východu postupovat tlaková níže spojená s frontálním systémem a ovlivní počasí u nás. V závěru období počasí u nás ovlivní nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu.

 

Předpověď na středu (00-24):
V noci oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno. Přes den zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Večer v Čechách od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na západě kolem 14 °C, v 1000 m na horách 10 °C, odpoledne v Čechách od severozápadu ochlazování. Mírný jihozápadní, odpoledne postupně severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, přechodně s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Proměnlivá převážně velká oblačnost, během dne místy, zejména v severní polovině území přeháňky, nad 1200 m na severu i sněhové. Na východě zpočátku až zataženo s doznívajícím deštěm. Nejnižší noční
teploty 6 až 2 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na pátek (00-24):
Polojasno až oblačno, postupně od severozápadu přibývání oblačnosti a místy s deštěm nebo přeháňkami, na Moravu a do Slezska se srážky rozšíří až k večeru. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):
Zataženo až oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, postupně mírný jihozápadní vítr.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:
Zpočátku zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Postupně oblačno až polojasno a srážky jen ojediněle a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, postupně 14 až 18 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře