V KUCHYNI S DANULOU: Tvarohové buchty

V KUCHYNI S DANULOU: Tvarohové buchty

 

 

Těsto: 250 ml vlažného mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného a zchladlého sádla, 480 g hladké mouky, 50 g krystalu, 1 lžička soli, 1 sáček citronové kůry s dextrózou (Finesse od Dr.Oetkera) nebo 2 lžičky sušené citronové kůry, 1 lžička vanilkové esence a mimo to náplň dle chuti a možností a rozpuštěné sádlo na maštění buchet před i po upečení.

Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělíme na potřebný počet dílů (já rozdělila na 12, aby byly buchty vážně velké, optimálně tak 20-24), uděláme bochánky a necháme je pod igelitem asi 10 minut odpočinout. Poté každý bochánek zvlášť roztlačíme prsty, naplníme 1 lžící náplně, důkladně spojíme a uložíme spojem dolů do pekáčku (já dala na menší plech 32×22 cm), kam jsme si nalili rozpuštěné sádlo. Mašlovačkou nebo štětečkem každou buchtu pěkně ze všech stran pomažeme, aby se nám buchty k sobě při pečení neslepily.
Pekáček s buchtami vložíme do velkého igelitového pytle a necháme cca 45 minut kynout, následně pečeme 30 minut na 180 stupňů. Upečené buchty ještě horké potřeme svrchu lehce sádlem, vyklopíme a necháme vychladnout.
Sypeme moučkovým cukrem.

Tvarohová náplň: 750 g měkkého tvarohu (celkem 750 g, lepší je ten v alobalu, tolik neteče), velká hrst rozinek, 1 žloutek, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, rum a cukr dle chuti.

Pozn.: Vůbec se toho sádla nelekejte, naše babičky dobře věděly, co je dobré. A tyhle buchty jsou naprosto božííí…

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře